Na hlavný obsah

The Rolling Stones zverejnili videopoctu zosnulému Charliemu Wattsovi

Člen skupiny zomrel 24. augusta.

The Rolling Stones zverejnili videopoctu zosnulému Charliemu Wattsovi
Na snímke zosnulý bubeník skupiny The Rolling Stones Charlie Watts. Foto: Twitter/Mick Jagger

Britská hudobná skupina The Rolling Stones zverejnila video pripomínajúce pamiatku bubeníka Charlieho Wattsa, ktorý zomrel v utorok (24. 8.) vo veku 80 rokov. Členom kapely bol takmer 60 rokov.

Spoluhráči z kapely Keith Richards, Mick Jagger a Ronnie Wood už skôr na sociálnych sieťach zverejnili svoje vlastné príspevky, v ktorých Wattsovi vzdávali hold. Terajšie video je však prvé, ktoré vydala slávna rocková formácia ako celok, pripomenul denník The Guardian.

Dvojminútový klip predstavuje koláž záberov Wattsa z doby jeho takmer 60-ročného pôsobenia v The Rolling Stones, od prvých dní až po nedávne turné. Na mnohých sa usmieva po boku Richardsa, Jaggera a Wooda.

Na jednom zo záberov hudobník uvádza, že keď ho v roku 1963 spoluhráči prizvali do kapely, myslel si, že The Rolling Stones vydržia tak rok a potom sa rozpadnú.

V takmer celej kompilácii vystupuje Watts, známy svojou umiernenosťou, v oblekoch šitých na mieru, ktoré bývali ďalším z jeho poznávacích rysov. Video končí snímkou bicej súpravy so zavesenou cedulkou „zatvorené“.

Skupina The Rolling Stones mala budúci mesiac vyraziť na americké turné s názvom No Filter. Zástupca skupiny potvrdil, že sa plánovaná „šnúra“ uskutoční. Watts už na začiatku augusta avizoval, že sa turné pre bližšie neurčené lekársky zákrok nezúčastní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet