Na hlavný obsah

Český prezident Zeman je späť v nemocnici. Mal sa nakaziť covidom

Len vo štvrtok ráno ho prepustili do domácej starostlivosti.

Český prezident Zeman je späť v nemocnici. Mal sa nakaziť covidom
Zdravotníci prevážajú českého prezidenta Miloša Zemana z nemocnice vo štvrtok (25. 11.). Foto: ČTK/Ondřej Deml

Prezidenta Českej republiky Miloša Zemana previezli späť do nemocnice. Podľa informácií českých médií mal pozitívny test na koronavírus. Zemana pritom vo štvrtok (25. 11.) prepustili z Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe, kde sa liečil viac ako mesiac, do domácej starostlivosti.

Nemocnicu, v ktorej strávil 46 nocí, Zeman opustil napriek tomu, že lekári mu odporúčali pokračovať v hospitalizácii. Prezident zamieril na Zámok Lány, kde mal v pláne v piatok (26. 11.) vymenovať nového premiéra a lídra koalície Spolu Petra Fialu.

Vojenská nemocnica uviedla, že Zeman sa po zlepšení stavu rozhodol využiť služby zdravotnej starostlivosti v domácom prostredí.

Opätovný prevoz hlavy štátu do Ústrednej vojenskej nemocnice bez bližších podrobností potvrdil televízii CNN Prima News Boris Šťastný zo spoločnosti Senior Home Group, ktorá mala zabezpečovať starostlivosť o prezidenta po prepustení z nemocnice.

Podľa informácií českých médií je dôvodom pozitívny test na koronavírus. Zeman nedávno absolvoval tretiu dávku očkovania proti covidu a nateraz má byť bez príznakov ochorenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet