Na hlavný obsah

Mladá rodina odmietala vakcínu aj pre príspevky na internete, svoj názor však zmenila

Zvíťazil strach o seba a blízkych.

Deň boja za slobodu a demokraciu si viacerí zvolili na očkovanie. Vo vakcinačnom centre v Poprade sme sa rozprávali s rodinou, ktorá dlho váhala, ovplyvnená názormi odporcov vakcinácie na sociálnych sieťach. Dnes sa nehanbia priznať, že zmenili názor.

Medzi tými, ktorí v stredu (17. 11.) dostali prvú dávku vakcíny, bola aj mladá rodina z Kežmarku. Kolega Maroša Zmaržláka mal vážny priebeh infekcie, aj to ho presvedčilo, že s manželkou a synom prišli do očkovacieho centra. Strach o seba a blízkych zvíťazil nad obavami z vakcíny.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Veľa vecí ovplyvní aj internet. Váhali sme, ale teraz keď vidíme tú situáciu, tá nás presvedčila,“ povedal klient vo VKOC Poprad Maroš Zmaržlák.

„Najprv sme boli proti tomu, ale tým časom, ako sa to zhoršuje, tak sme sa rozhodli, že sa dáme zaočkovať,“ doplnila klientka Lenka Zmaržláková.

Hlavné dôvody tých, ktorí využili voľný deň na očkovanie, boli nádej na voľnejší pohyb, ochrana blízkych počas blížiacich sa Vianoc, nové pravidlá v práci, ale aj sprísňovanie režimu pre neočkovaných.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny