Na hlavný obsah

Cestovné pasy si chce vybaviť čoraz viac ľudí

Môže za to situácia na Ukrajine.

Záujem o cestovné pasy stúpa. Oproti minulému týždňu takmer trojnásobne. Polícia to pripisuje vojne na Ukrajine. Najviac vzrástol záujem o vydanie cestovného pasu pre deti, a to zrýchlene do dvoch dní. Polícia vyzýva občanov, aby nepodliehali panike a dezinformáciám.

Pred klientskym centrom v jednej z bratislavských mestských častí sa tvoril predpoludním dlhý rad. Ľudia čakali na vybavenie dokladov viac ako hodinu. Mnohí z nich si prišli po cestovné pasy. S napätím sledujú situáciu na Ukrajine.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Len v pondelok (28. 2.) požiadalo o cestovný pas viac ako 5 400 občanov, čo je takmer tri krát viac ako minulý týždeň. Približne 2 000 žiadostí bolo urgentných, teda ľudia mali záujem mať doklad v rukách do dvoch dní. Polícia vyzýva Slovákov, aby nepanikárili. Na to, či personálne posilní klientske centrá a urýchli vybavovanie pasov, neodpovedala.

„Prosíme občanov, aby sledovali oficiálne zdroje a nie tie dezinformačné, ktorých cieľom je len vytvárať strach a chaos,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Aj prezidentka Zuzana Čaputová pred pár dňami vyzývala spoločnosť, aby nepodliehala panike. Podľa hlavy štátu zatiaľ Slovensku nebezpečenstvo nehrozí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko