Na hlavný obsah

Fico vidí v obvinení politickú pomstu. Krajniak by za jeho väzobné stíhanie nehlasoval

Minister hovorí, že on a jeho rodina boli nezákonne lustrovaní.

Fico vidí v obvinení politickú pomstu. Krajniak by za jeho väzobné stíhanie nehlasoval
Na snímke zľava predseda Smeru-SD Robert Fico a minister práce za Sme rodina Milan Krajniak v diskusnej relácii O 5 minút 12. Foto: RTVS

Každý poslanec z hnutia Sme rodina bude mať zelenú kartu pri hlasovaní v NR SR o vydaní predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica do väzby. „Nebude stranícky postoj klubu,“ povedal v relácii O 5 minút 12 na Jednotke minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Hoci podpredseda hnutia nemôže hlasovať o vydaní poslanca na väzobné stíhanie, povedal, že keby mohol, nezahlasoval by za takéto stíhanie. „Politický boj sa má konať prostredníctvom volieb, nie trestného konania. Nehlasoval by som za vaše väzobné stíhanie. Nemyslím si, že by sme mali ísť mimo európsky rámec,“ odkázal Krajniak Ficovi.

Poznamenal, že Fico by bol naďalej trestne stíhaný a bolo by na orgánoch činných v trestnom konaní, aby zohnali ďalšie dôkazy.

Krajniak hovoril o lustráciách, Fico o odposluchoch

Obvinený poslanec sa v relácii O 5 minút 12 prirovnal k disidentovi z čias socializmu. Dodal, že ho už štyrikrát obvinili. „Nepamätám si, že by ŠTB voči nejakému disidentovi dokázala vzniesť štyri obvinenia za jeden rok. Je to pomsta zo strany (šéfa OĽANO Igora) Matoviča .Chcú sa nás (opozície) zbaviť, lebo hovoríme pravdu o Slovensku,“ vyhlásil Fico.

Doplnil, že z jeho pohľadu ide o politický proces a pomstu. „Hovoril som len pravdu o daňových podvodoch Matoviča a (exprezidenta SR Andreja) Kisku,“ poznamenal. Zopakoval tiež svoje slová o tom, že nevie, z čoho je obvinený. Vyšetrovateľ mu to údajne nevysvetlil a neodpovedal na jeho základné otázky.

Krajniak na Ficovo prirovnanie k disidentom reagoval, že je „úplne mimo“. Vyhlásil, že vie, že Smer-SD zneužíval moc v časoch, keď bol vládnou stranou. Argumentoval tým, že je jeden z vyše 500 poškodených, ktorých polícia upozorňuje na nezákonne lustrovanie v časoch Ficovej vlády.

„Takúto obálku si prevzala aj moja manželka. Sledovaná bola aj moja dcéra. To je humus, to sa nerobí. Takéto veci považujem za absolútne neprípustné,“ uviedol minister. Dodal, že takéto veci „nerobila ani sicílska mafia“. Napriek tomu nemá „krvavé oči“.

Fico sa v RTVS tiež sťažoval, že ho polícia sledovala. Spomenul napríklad medializované odposluchy z poľovníckej chaty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko