Na hlavný obsah

Smer-SD podal trestné oznámenie pre podozrenie zo sabotáže ústavného zriadenia

Podľa Fica sa napríklad NAKA mala snažiť poškodiť jeho politickú stranu.

Smer-SD podal trestné oznámenie pre podozrenie zo sabotáže ústavného zriadenia
Na snímke poslanec parlamentu SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR

Opozičná strana Smer-SD podala v stredu (17. 8.) na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie pre podozrenie zo sabotáže ústavného zriadenia.

Ako povedal šéf strany Robert Fico, predovšetkým skupina vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) sa snažila poškodiť jeho politickú stranu, ale aj štátne inštitúcie ako Úrad Inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, Národný bezpečnostný úrad alebo Okresný súd Bratislava III.

Súčasťou organizovanej skupiny sú však podľa Fica aj niektorí prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry, sudcovia Špecializovaného trestného súdu alebo Najvyššieho súdu SR, alebo tiež minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

Podozrenie na sabotáž podľa Fica dokazujú nahrávky policajnej inšpekcie, v ktorých vyšetrovatelia NAKA rozoberali kroky voči príslušníčke inšpekcie Diane Santusovej.

„Santusová bola zlikvidovaná,“ povedal Fico s tým, že za pomoci ministra vnútra zanikol aj vyšetrovací tím Oblúk, ktorý mal preveriť možnú manipuláciu trestných konaní. Takisto chceli vyšetrovatelia podľa Fica podnikať kroky proti predstaviteľom Národného bezpečnostného úradu, pretože sa zaoberal ich bezpečnostnými previerkami.

V prípade Okresného súdu Bratislava III spomenul snahu policajtov získať spis vo veci svedkov Ľudovíta Makóa a Borisa Beňu. „Nie sú žiadne pochyby, že ide o útok na ústavné zriadenie,“ skonštatoval predseda Smer-SD. Doplnil, že očakáva, že generálna prokuratúra sa bude podozreniam venovať s plnou vážnosťou.

Fico zároveň zopakoval, že v prípade zmeny vlády budú musieť niektoré osoby z polície alebo prokuratúry odísť. „Lebo deštruujú právny štát,“ dodal šéf Smer-SD.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko