Na hlavný obsah

Subdodávatelia nedostali za prácu na tuneli Višňové zaplatené

Má ísť o približne tri milióny eur nevyplatených záväzkov.

Kto zaplatí menším firmám za stavbu tunela Višňové? Riešenie hľadali ich majitelia na stretnutí so zástupcami Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) a ministerstva dopravy. Subdodávateľom chýbajú za odvedenú prácu milióny eur a nemajú z čoho vyplatiť zamestnancov.

Približne 15 firiem, ktoré sa podieľali na stavbe najdlhšieho cestného tunela na Slovensku, upozornilo na nevyplatenie faktúr začiatkom augusta. Ich zástupcovia tvrdia, že peniaze nedostali od novembra a nemajú z čoho vyplatiť zamestnancov. Má ísť o približne tri milióny eur nevyplatených záväzkov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Už viackrát sme deklarovali, že NDS a štát si plnia všetky svoje záväzky. Nielen na tejto stavbe, ale aj na všetkých ostatných,“ tvrdí generálny riaditeľ NDS Vladimír Jacko.

Hlavným zhotoviteľom 7,5-kilometrového tunela je spoločnosť SKANSKA. Tá si objednala niektoré práce od firmy PORR a tá od ďalších subdodávateľov. Problémovou má byť podľa zhotoviteľov a subdodávateľov firma TUBAU. Uviedol to poradca ministra dopravy Ivan Rudolf.

TUBAU obvinenia odmieta. Zároveň tvrdí, že s niektorými platbami meškajú zhotovitelia, ktorí si ich na stavbu najali.

Zástupcovia firiem, ministerstva dopravy a NDS v utorok (16. 8.) ku konkrétnej dohode nedospeli. Rezort dopravy firmám odporúča, aby sa obrátili na súd. Tie odkazujú, že na to nemajú peniaze.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko