Na hlavný obsah

Generálny prokurátor Žilinka odmieta, že by zasahoval do policajných nominácií. Reagoval na slová šéfa inšpekčnej služby

Nechce, aby ho zaťahovali do osobných sporov.

Generálny prokurátor Žilinka odmieta, že by zasahoval do policajných nominácií. Reagoval na slová šéfa inšpekčnej služby
Generálny prokurátor Maroš Žilinka. Foto: TASR

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka zásadne odmieta, že by akokoľvek zasahoval do personálnych nominácií v Policajnom zbore. Dôrazne žiada, aby ho nezaťahovali do sporov medzi bývalým ministrom vnútra Ivanom Šimkom a policajnými funkcionármi. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová.

„Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka zásadne odmieta akúkoľvek jeho možnú ingerenciu do personálnych nominácií v Policajnom zbore, o ktorú sa mal údajne cez konzultáciu s ním snažiť bývalý minister vnútra SR Ivan Šimko,“ uvádza sa v reakcii.

Drobová zdôraznila, že Žilinka sa s bývalým ministrom vnútra SR nestretol ani raz a nekomunikoval s ním ani telefonicky. „Ivan Šimko ho nikdy nekontaktoval, a rovnako ho žiadnym spôsobom nekontaktoval ani generálny prokurátor,“ dodala.

Generálny prokurátor žiada, aby ho nezaťahovali do sporov medzi Šimkom a policajnými funkcionármi, „s ktorými nemá absolútne nič spoločné. Dôrazne sa ohradzuje, že sa nenechá zaťahovať do týchto špinavých hier“.

Dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby Peter Juhás vo štvrtok (20. 7.) uviedol, že Šimko chcel s generálnym prokurátorom konzultovať personálnu nomináciu stíhaného policajta do funkcie na policajnej inšpekcii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko