Na hlavný obsah

VIDEO: Nie je pekné, že Cavendish odišiel takýmto spôsobom, uznal po ôsmej etape Sagan

Z pretekov odstúpil aj Saganov tímový kolega Steff Cras.

VIDEO: Nie je pekné, že Cavendish odišiel takýmto spôsobom, uznal po ôsmej etape Sagan
Peter Sagan sa po osmej etape vyjadril aj k nešťastnému koncu Marca Cavendisha na Tour de France 2023. Foto: TASR/AP koláž: RTVS

Ôsma etapa na 110. ročníku Tour de France opäť patrila šprintérom. Dávku 201 kilometrov najlepšie zvládol dánsky cyklista Mads Pedersen, ktorý sa presadil v hromadnom špurte a prerušil tak sériu troch víťazstiev belgickému rýchlikový Jasperovi Philipsenovi.

Slovenský cyklista Peter Sagan sa do boja o etapový triumf nezapojil, a v cieli bol klasifikovaný na 16. mieste. „Celý deň bolo teplo a boli sme prevarení. Neviem, či som nebol aj dehydrovaný. Záver mi veľmi nevyšiel,“ zhodnotil svoje počínanie Sagan pre štáb RTVS priamo v dejisku.

Rovnako ako prechádzajúce etapy, ani tej s poradovým číslom osem sa nevyhli pády. Približne 60 kilometrov pred cieľom sa na zemi ocitol Mark Cavendish. Britský cyklista si najskôr vo viditeľných bolestiach držal pravé rameno. Napokon za pomoci lekárov vstal a z pretekov odstúpil.

Pozrite si, ako Mark Cavendish odstúpil z pretekov:

Víťaz 34 etáp na najslávnejších cyklistických pretekoch sveta tak ďalší triumf nepridá a neosamostatní sa na čele historických tabuliek Tour pred legendárnym Belgičanom Eddym Merckxom.

„Už včera som povedal, že je škoda, že mu to nevyšlo. Keď má niekto odísť takýmto štýlom, nie je to pekné. Neprial by som nikomu, aby spadol na pretekoch. No takáto je, bohužiaľ, cyklistika,“ reagoval Sagan na nešťastný koniec svojho veľkého rivala.

Mark Cavendish, rovnako ako aj Peter Sagan, ukončí po tejto sezóne profesionálnu kariéru cestného cyklistu. Prebiehajúca Tour teda pre neho niesla prívlastok rozlúčková.

Nielen Cavendishova Astana Qazaqstan prišla na trase z Libourne do Limoges o jedného z jazdcov. Stratu vinou pádu utrela aj stajňa TotalEnergies. Šesť kilometrov pred cieľom prišlo k ďalšiemu pádu a na zemi skončili aj Saganov tímový kolega Belgičan Steff Cras. Ten napokon zo Starej dámy taktiež odstúpil.

„Nemali sme veľmi šťastný deň, pretože sme prišli o lídra Steffa Crasa. Neviem, čo sa mu presne stalo, ale spadol a skončil v nemocnici. Zatiaľ nemáme informácie, čo mu je,“ uzavrel rodák zo Žiliny.

Pozrite si celý rozhovor nášho redaktora Samuela Brečku s Petrom Saganom po ôsmej etape:

Už zajtra (9. 7.) čaká na cyklistov deviata etapa s prívlastkom hornatá so štartom v Saint-Léonard-de-Noblat a cieľom po stúpaní na spiacu sopku Puy de Dôme v Centrálnom masíve. Po nej si cyklisti užijú deň voľna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport