Na hlavný obsah

V pondelok sa môžu vyskytnúť búrky. Počas popoludnia sú vydané aj výstrahy pred vysokými teplotami

Maximálna teplota môže dosiahnuť až 35 stupňov Celzia.

V pondelok sa môžu vyskytnúť búrky. Počas popoludnia sú vydané aj výstrahy pred vysokými teplotami
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

Počas pondelka (17. 7.) sa môžu na Slovensku vyskytnúť búrky. Pre časť územia sú počas popoludnia vydané aj výstrahy pred vysokými teplotami. V okresoch Levice, Trebišov, Michalovce, Veľký Krtíš, Rimavská Sobota a Lučenec až druhý stupeň výstrahy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

Výstraha pred búrkami má v pondelok platiť v čase od 10.00 h do 22.00 h. Spojené môžu byť s krúpami, prudkým lejakom s intenzitou od 20 do 30 milimetrov za 30 minút a s nárazmi vetra od 65 do 85 kilometrov za hodinu.

Na snímke výstrahy SHMÚ na pondelok (17. 7.).
Na snímke výstrahy SHMÚ na pondelok (17. 7.).Foto: SHMÚ

Maximálna teplota v okresoch, kde je počas popoludnia vydaný druhý stupeň výstrahy, môže dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ priblížil SHMÚ.

Najnižší stupeň výstrahy pred vysokými teplotami sa väčšinou v čase od 13.00 h do 18.00 h týka Nitrianskeho a Bratislavského kraja, tiež časti Trnavského, Košického, Banskobystrického kraja a okresu Vranov nad Topľou. V týchto oblastiach môže podľa SHMÚ maximálna teplota atakovať 33 stupňov Celzia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko