Na hlavný obsah

VIDEO: Schmiedlová končí v Budapešti pred bránami semifinále

Američanke Liuovej podľahla po viac ako dvoch hodinách.

VIDEO: Schmiedlová končí v Budapešti pred bránami semifinále
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová počas osemfinálového duelu. Foto: TASR/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová si v Budapešti semifinále nezahrá. Vo štvrťfinálovom dueli nestačila na Američanku Claire Liuovú, ktorej podľahla po dvoch hodinách a dvanástich minútach v dvoch setoch 5:7 a 4:6.

Osmička podujatia brejkla svoju súperku hneď v úvodnom geme a postupne sa ujala vedenia 3:1. Následne si o päť rokov mladšia protivníčka uhrala svoje podanie a vo svoj prospech získala aj to Schmiedlovej – 3:3.

Až do stavu 5:6 pre Liuovú si tenistky držali svoj servis, pričom Schmiedlová za stavu 4:5 odvrátila pri vlastnom podaní súperkin setbal. Rovnako úspešná však nebola v dvanástej hre, v ktorej už súperka ponúknutú šancu využila a po hodine a deviatich minútach získala úvodný set v pomere 7:5.

Rovnako ako v prvom sete, aj v druhom košická rodáčka brejkla súperku hneď v prvej hre. Následne však v najdlhšom geme duelu prišla o svoj servis a brejk tak nepotvrdila – 1:1.

Liuová v štvrtej hre osemfinalistku Roland Garros opäť brejkla a viedla už 3:1. Schmiedlovej sa ešte podarilo vyrovnať na 3:3 avšak záver druhého setu patril Američanke, ktorá v desiatej hre dovolila uhrať Slovenke pri vlastnom podaní len jeden fiftín.

Pozrite si záverečnú výmenu duelu:

Po prehre vo štvrťfinále si Schmiedlová z hlavného meste Maďarska odnáša 60 bodov do rebríčka WTA a finančnú prémiu vo výške 6,418 dolárov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport