Na hlavný obsah

Záplavy v Južnej Kórei si vyžiadali najmenej 24 obetí, tisíce ľudí evakuovali

Počet obetí sa môže ešte zvýšiť.

Záplavy v Južnej Kórei si vyžiadali najmenej 24 obetí, tisíce ľudí evakuovali
Silné dažde počas uplynulých troch dní zasiahli viacero oblastí krajiny. Foto: TASR/AP

Najmenej 24 ľudí už prišlo o život a ďalších desať jej nezvestných v dôsledku záplav a zosunov pôdy, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli viacero oblastí Južnej Kórey. V sobotu (15. 7.) o tom informovala agentúra AFP.

Záchranné zložky hlásili v sobotu 24 obetí, píše AFP s odvolaním sa na tlačovú agentúru Jonhap. Desať ďalších osôb je nezvestných.

Najviac obetí hlásia z provincie Severný Kjongsang na západe krajiny, kde o život prišlo 16 ľudí. Príčinami úmrtí boli najmä zosuvy pôdy a zrútenia domov.

Viac než 6 400 obyvateľom v jednom z okresov v provincii Severný Čchungčchong vo vnútrozemí krajiny nariadili v sobotu evakuáciu po tom, ako sa z miestnej preplnenej priehrady začala vylievať voda a zaplavila okolité obce, píše Jonhap. Evakuáciu nariadili aj v ďalších oblastiach.

Všetky hlavné vlakové spojenia v krajine dočasne pozastavili. Vysokorýchlostné vlaky typu KTX však zostávajú v prevádzke s možnými zmenami v cestovných poriadkoch, píše AFP. Juhokórejský premiér Han Duk-su úrady vyzval, aby prijali preventívne opatrenia proti zosuvom pôdy a vylievaniu sa riek z korýt. Od ministerstva obrany žiadal pomoc pri záchranných prácach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet