Na hlavný obsah

Kauza falošného lekára z domova sociálnych služieb sa blíži ku koncu

Kauza sa týka Neziskovej organizácie Iris.

Kauza falošného lekára z domova sociálnych služieb sa blíži ku koncu
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

V utorok 15. augusta má na pôde Mestského súdu Bratislava I pokračovať hlavné pojednávanie vo veci údajného falošného lekára zo zariadenia sociálnych služieb Iris. Procesné strany by v tomto prípade mali predniesť záverečné reči. Pôvodne sa tak malo stať už koncom mája, obžalovaný Ivan Bihary sa však ospravedlnil pre ochorenie COVID-19.

Kauza sa týka bratislavského zariadenia pre seniorov a zariadenia opatrovateľskej služby s názvom Nezisková organizácia Iris. Podľa obžaloby Bihary a opatrovateľka Vanessa Pútiková napriek tomu, že na to nemali kvalifikáciu, podávali v rokoch 2016 až 2018 klientom zariadenia rôzne druhy liekov.

To viedlo k ohrozeniu ich zdravia. V niektorých prípadoch existuje podozrenie, že seniori v dôsledku podania liekov zomreli.

Dvojicu zadržala polícia v lete 2018. Bihariho pôvodne stíhali väzobne, v roku 2020 ho však pre prieťahy prepustili. Pútiková pred súdom v ešte v roku 2019 priznala vinu, Bihary, naopak, tvrdenia obžaloby odmietal.

Pútiková však vypovedala, že lieky sa v zariadení podávali klientom práve na pokyny Ivana Biharyho On sám podľa nej podával lieky aj infúzie. To, že obžalovaný vystupoval ako lekár, uviedli pre médiá aj príbuzní seniorov zo zariadenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny