Na hlavný obsah

Košice hostia boj o Európsku ligu, s ukrajinským Dniprom si tam zmeria sily Slavia Praha

Český zástupca je po prvom dueli na najlepšej ceste k postupu.

Košice hostia boj o Európsku ligu, s ukrajinským Dniprom si tam zmeria sily Slavia Praha
Na snímke futbalisti Dnipro-1 pred zápasom 2. predkola Ligy majstrov. Foto: TASR

V pohárovej Európe sú zo slovenských klubov aktuálne už len ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava. Súboje o skupinovú časť niektorej zo súťaží sa však hrajú aj v Košiciach. Už vo štvrtok (17. 8.) o 20.00 h do Košickej futbalovej arény zavíta 3. kvalifikačné kolo Európskej ligy 2023/2024. Ukrajinský tím SC Dnipro-1 tam hostí odvetný zápas proti českému družstvu SK Slavia Praha. Keďže „zošívaní“ v minulotýždňovom prvom súboji zvíťazili hladko 3:0, sú na najlepšej ceste k postupu.

„Trojgólový náskok je super, ale nemôžeme nič podceniť. Môže to byť iný zápas a my sa naň musíme pripraviť,“ povedal počas cesty z Prahy do Košíc asistent trénera Zdeněk Houštecký, cituje ho web iDnes.cz. Slavia sa v Košiciach môže spoľahnúť aj na podporu svojich fanúšikov, z Prahy by mal na Slovensko prísť vlak plný priaznivcov klubu. „Veľmi si to vážime,“ doplnil.

Pre Ukrajincov tak pravdepodobne zostane „iba“ Európska konferenčná liga, v ktorej si v play-off zmerajú sily so Spartakom Trnava alebo poľským tímom KKS Lech Poznaň. Ak postúpi slovenský klub, o skupinovú časť EKL bude bojovať dvakrát na Slovensku.

V prípade úspechu poľského družstva si futbalisti z Poznane zopakujú cestu na Slovensko. V Košiciach sa uskutoční prvý zápas už vo štvrtok 24. augusta.

Ak si Slavia v odvete udrží náskok z domáceho prostredia, v play-off EL na ňu čaká ďalší ukrajinský zástupca – Zorja Luhaňsk.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport