Na hlavný obsah

Líderské pozície rebríčkov WTA a ATP ostali bez zmeny. Slovenské singlové jednotky si polepšili

Slovenskými jednotkami sú naďalej Molčan a Schmiedlová.

Líderské pozície rebríčkov WTA a ATP ostali bez zmeny. Slovenské singlové jednotky si polepšili
Foto: TASR, koláž: RTVS

V tenisových rebríčkoch ATP a WTA nastalo v porovnaní s ich predchádzajúcimi edíciami zopár zmien v Top 10 aj medzi Slovákmi. Na čele hodnotení zostali Poľka Iga Swiateková a Španiel Carlos Alcaraz, slovenskými jednotkami sú naďalej Alex Molčan a Anna Karolína Schmiedlová.

Swiateková vedie o 744 bodov pred Bieloruskou Arinou Sobolenkovou. Američanka Jessica Pegulová sa posunula na tretie miesto a na štvrté klesla Kazaška Jelena Rybakinová.

Piata zostala Tunisanka Ons Jabeurová, šiesta Francúzka Caroline Garciová a siedma Američanka Coco Gauffová, ôsma Grékyňa Maria Sakkariová odsunula na deviatu pozíciu Češku Petru Kvitovú a na chvoste Top 10 je ďalšia česká hráčka Markéta Vondroušová.

Hrunčáková blízko návratu do top 100

Zo Sloveniek je v prvej stovke iba Anna Karolína Schmiedlová, ktorá si polepšila z 82. na 73. miesto. Národnou dvojkou je Viktória Hrunčáková a patrí jej 109. priečka, v druhej stovke je ešte Rebecca Šramková na 155. poste.

Alcaraz má čele poradia nezmenený náskok 430 bodov pred Srbom Novakom Djokovičom. Tretí je Rus Daniil Medvedev, štvrtý je po novom Grék Stefanos Tsitsipas a na piatu priečku klesol Nór Casper Ruud, šiesty zostal Dán Holger Rune, siedmy Rus Andrej Rubľov, ôsmy Talian Jannik Sinner, deviaty Američan Taylor Fritz a najlepšiu desiatku uzatvára jeho krajan Frances Tiafoe.

Alex Molčan sa posunul zo 120. a 113. stupienok a stále je slovenskou mužskou singlovou jednotkou. V druhej stovke sú aj ďalší dvaja Slováci – Jozef Kovalík na 151. a Lukáš Klein na 153. mieste. Norbert Gombos klesol z 217. na 229. priečku.

Na čele deblových rebríčkov zostali Češka Kateřina Siniaková a Holanďan Wesley Koolhof s Britom Nealom Skupským. Slovenskou mužskou jednotkou je Igor Zelenay na 176. poste. Medzi ženami háji post jednotky Tereza Mihalíková na 52. priečke. V prvej stovke je aj Hrunčáková na 76. stupienku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport