Na hlavný obsah

Chlapci si kopali loptu, zaútočil na nich muž s bejzbalovou palicou. Deti skončili s modrinami a majú strach sa na ihrisko vrátiť

Prípadom sa zaoberá polícia, hľadajú svedkov udalosti.

Chlapci si kopali loptu, zaútočil na nich muž s bejzbalovou palicou. Deti skončili s modrinami a majú strach sa na ihrisko vrátiť
Deti pri hre s loptou. Foto: RTVS

Na najväčšom trenčianskom sídlisku fyzicky zaútočil neznámy muž na deti na ihrisku. Údajne mu prekážal hluk, keď si kopali loptu. Prípadom sa zaoberá polícia, hľadajú svedkov udalosti.

Medzi bytovkami na sídlisku Juh si dvaja chlapci kopali loptu o mantinel. Hra sa čoskoro zmenila na plač. Na ihrisko prišiel neznámy muž a na deti zaútočil. Incident na sociálnej sieti opísala matka 11-ročného chlapca.

„Mužovi pravdepodobne vadil zvuk odrážajúcej sa lopty, bez akéhokoľvek predchádzajúceho slovného upozornenia na nich zaútočil bejzbalovou palicou a bil ich po nohách,“ napísala matka jedného z napadnutých chlapcov.

Incidentu sa v reportáži venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

Muž po incidente odišiel do blízkeho paneláku. Rodičia detí zavolali políciu. „Polícia sa uvedeným prípadom zaoberá. Podľa doteraz zisteného, muž mal zaútočiť na deti palicou. Deťom neboli spôsobené vážne zranenia,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Ingrid Krajčíková.

Deťom okrem modrín zostal aj strach sa na ihrisko vrátiť. Identita muža je neznáma. „Polícia v Trenčíne predmetný skutok rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.
Po jeho páchateľovi pátra,“ dodala Krajčíková.

Obyvatelia sídliska, ktorých oslovil štáb RTVS, boli z konania muža šokovaní. Niektorí priznali, že občas sa ruch z ihriska medzi panelákmi ozýva viac.

„Trieska to, je to nepríjemné, treba s tým niečo urobiť. Treba spraviť poriadok, väčší dozor. Chcelo by to bezpečnosť,“ hovorí jedna z obyvateliek.

Zaujímali sme sa, či samospráva eviduje oficiálne sťažnosti na hluk z ihriska. „Za posledný rok preverovala mestská polícia záznamy, nenašla žiadne upozornenia, sťažnosti na hluk na ihrisku od obyvateľov,“ uviedla Eva Mišovičová z komunikačného oddelenia mesta Trenčín.

Rodičia detí volajú po väčšej tolerancii, lebo vidieť dieťa na ihrisku, je čoraz zriedkavejšie. Kým ich kedysi z ihrísk zaháňali domov, teraz ich naopak musia vyháňať von.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny