Na hlavný obsah

Kauza zmiznutej študentky: Mali sme veľmi podobný prípad z minulosti, ktorý sa bude preverovať, povedal policajný prezident

Polícia má voči páchateľovi k dispozícii dostatok dôkazov.

Kauza zmiznutej študentky: Mali sme veľmi podobný prípad z minulosti, ktorý sa bude preverovať, povedal policajný prezident
Na snímke prezident Policajného zboru (PZ) SR Štefan Hamran. Foto: TASR/Martin Baumann

Prípad nezvestnej 22-ročnej študentky je objasnený. Povedal to policajný prezident Štefan Hamran na pondelkovej (18. 9.) tlačovej konferencii. Podľa neho má polícia k dispozícii dostatok dôkazov voči zadržanému 54-ročnému mužovi.

Policajný prezident zároveň uviedol, že podrobnosti o prípade bude polícia zverejňovať priebežne, až keď ukončí všetky potrebné procesné úkony. Polícia preveruje aj možnosť, že obvinený už v minulosti podobný skutok spáchal. Súčasné vedenie polície podľa Hamrana netoleruje prejavy násilia, ktoré v vo vzťahu k mladej študentke nastali.

Poďakoval sa médiám, expertíznemu tímu a všetkým príslušníkom polície v Bratislave, ktorí prispeli k tomu, aby polícia dokázala vytipovať a identifikovať páchateľa. „Sme presvedčení, že sme zadržali osobu, ktorá sa zločinu na študentke dopustila,“ informoval.

Dodal, že by sa mohli prijať opatrenia, aby k podobným trestným činom v budúcnosti nedochádzalo. Vyšetrovanie prípadu a procesné úkony s ním spojené naďalej pokračujú. Hamran povedal, že o jeho priebehu polícia poskytne informácie tak, ako jej to dovolí procesná situácia.

„Preverujeme aj určité prípady z minulosti, ktoré sú podobné spôsobom spáchania toho daného skutku. Mali sme tam minimálne jeden veľmi podobný prípad, ktorý sa bude určite preverovať, či ten modus operandi, ten spôsob spáchania nebol identický,“ dodal Hamran.

Tlačovú konferenciu policajného prezidenta monitoroval aj štáb RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko