Na hlavný obsah

V Benátkach sa zrútil autobus zo železničného nadjazdu. Hlásia 21 obetí, medzi nimi aj dve deti

Príčina nehody nie je zatiaľ známa.

Najmenej 21 obetí na životoch si v utorok (3. 10.) na predmestí talianskeho mesta Benátky vyžiadala nehoda, pri ktorej sa autobus zrútil z nadjazdu nad železničnou traťou. Informovali o tom agentúry AFP, Reuters a AP.

Podľa denníka La Repubblica sa 12 zranilo osôb a hlásia niekoľko nezvestných. Nehoda sa stala tesne pred 20.00h na nadjazde spojovacej cesty, ktorá vedie z benátskej časti Mestre smerom na diaľnicu A4. 

Miestne úrady oznámili, že medzi obeťami sú dve deti. Dodali, že zachrániť sa podarilo 15 ľudí. Autobus podľa hasičov po zrútení začal horieť. Nemocnice pracujú na maximálnu kapacitu a späť do služby boli povolaní lekári a pohotovostný personál.

Televízia Sky Italia uviedla, že z trosiek autobusu, ktorý zachvátil oheň, vytiahli najmenej 18 tiel. Príčina nehody nie je bezprostredne známa.

Talianske médiá najprv písali o linkovom autobuse, ANSA však priniesla informáciu, že vozidlo si najal mestský kemp Hu Venezia Camping in Town pre prepravu ubytovaných turistov. Kemp sa nachádza v benátskej časti Marghera len niekoľko kilometrov od miesta nehody.

O národnosti turistov médiá po nehode podrobne neinformovali. Denník Corriere del Veneto píše o skupine Ukrajincov a niekoľkých Nemcov.

Starosta Benátok Luigi Brugnaro opísal miesto nehody ako „apokalyptické“. Talianska premiérka Giorgia Meloniová vyjadrila rodinám obetí úprimnú sústrasť. Dodala, že v súvislosti s tragédiou je v kontakte so starostom Brugnarom a talianskym ministrom dopravy Matteom Salvinim.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet