Na hlavný obsah

R. Sulík sa pustil do I. Matoviča: Okrem rozdávania peňazí tento človek nepriniesol do politiky nič

Líder SaS kritizoval aj SNS, Republiku či Demokratov.

R. Sulík sa pustil do I. Matoviča: Okrem rozdávania peňazí tento človek nepriniesol do politiky nič
Predseda SaS Richard Sulík počas volebnej noci v centrále strany Sloboda a Solidarita (SaS). Foto: SITA/Jana Birošová

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič nepatrí do politiky. Vyjadril sa tak na tlačovej konferencii počas volebnej noci. Expremiéra bývalý minister financií ostro kritizoval.

„Okrem rozdávania peňazí tento človek nepriniesol do politiky nič, len rozdávanie peňazí pod všetkými možnými názvami. Raz lotéria, inokedy odmena, potom bonus, potom prémia – jediné, na čo sa zmohol, je rozdávať peniaze,“ uviedol Sulík.

Predseda SaS kritizoval aj predvolebnú kampaň Igora Matoviča. Spomenul pritom neslávnu roztržku medzi predsedom OĽANO a predstaviteľmi Smeru.

Expremiér nebol však jediný, koho Sulík kritizoval. „Moja nádej je, že vypadne minimálne Republika z parlamentu – to by im prospelo. A ešte ten výkvet slovenskej politiky Andrej Danko, by mohol tiež vypadnúť,“ vyjadril sa počas volebnej noci.

Skritizoval aj stranu Demokrati. „Nastúpili do volebného boja s tým, že idú zabrániť tomu, aby prepadol čo i len jeden demokratický hlas, ale presne toto spravili,“ povedal. Zloženie vlády si nateraz nevie predstaviť. Komunikoval podľa vlastných slov so Šimečkom. „Navzájom sme si gratulovali. Aj my, aj oni sme očakávali lepší výsledok,“ podotkol.

Priebežný vývoj hlasov nazval varovným prstom od voličov s tým, že v Liberálnom dome strana zažívala už aj „veselšie chvíle“. Podpredseda strany Branislav Gröhling zároveň poďakoval všetkým ľuďom, ktorí sa zúčastnili na voľbách, ale aj voličom SaS. „Budeme s týmito hlasmi narábať zodpovedne, aby sme si získali do ďalších volieb omnoho viac hlasov,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko