Na hlavný obsah

Rezort vnútra avizuje nomináciu na post policajného prezidenta v najbližšom možnom termíne

Medzi prioritami nového ministra bude aj riešenie podstavu v Policajnom zbore.

Rezort vnútra avizuje nomináciu na post policajného prezidenta v najbližšom možnom termíne
Ilustračná snímka policajného auta. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Rezort vnútra na čele s ministrom Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) avizuje nomináciu na post policajného prezidenta v najbližšom možnom termíne. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré uviedol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR. Aktuálny šéf polície Štefan Hamran po voľbách potvrdil zámer z funkcie odísť.

„Pri výbere nového policajného prezidenta bude kľúčová profesionalita, apolitickosť a dôrazné dodržiavanie zákonov. To je zároveň očakávané od každého štátneho zamestnanca či príslušníka zložiek ministerstva vnútra,“ uviedol rezort s tým, že v personálnych otázkach má vedenie ministerstva jasnú víziu kvalít, ktoré musia riadiace funkcie spĺňať.

Prioritami nového ministra bude podľa stanoviska zvyšovanie bezpečnosti občanov SR a s tým súvisiace riešenie podstavu v Policajnom zbore. Za rovnako dôležitú považuje aktuálnu situáciu s tranzitnou migráciou a zlepšenie ochrany hraníc.

„Dôležitým cieľom bude skvalitňovanie služieb občanom a zlepšovanie poskytovania pomoci pri krízových situáciách budovaním potrebných kapacít a zvyšovaním odolnosti pri mimoriadnych udalostiach. A to, ako napríklad pri nedávnom zemetrasení na východe krajiny,“ dodal rezort v stanovisku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet