Na hlavný obsah

St. Louis zverejnilo video, v ktorom sa manželka Pavla Demitru dozvedela o jeho uvedení do klubovej siene slávy

Stane sa tak 19. januára.

St. Louis zverejnilo video, v ktorom sa manželka Pavla Demitru dozvedela o jeho uvedení do klubovej siene slávy
Na snímke Keith Tkachuk a Mária Demitrová. Foto: Youtube/St. Louis Blues

V septembri uplynulo už dvanásť rokov od leteckého nešťastia v ruskej Jaroslavli, pri ktorom prišlo o život 44 ľudí, vrátane bývalého kapitána slovenského národného tímu Pavla Demitru.

Hoci od tragédie prešlo už viac ako desaťročie, spomienky na legendárneho hokejistu sa z pamäti tých, ktorí ho poznali, nevytratili. O týchto slovách svedčí aj nádherná pocta, ktorej sa Demitra dočká od organizácie St. Louis Blues.

Účastník zámorskej NHL uvedie niekdajšieho slovenského hokejistu do klubovej siene slávy. Spolu s ním do nej vstúpia aj útočník Keith Tkachuk (51) a brankár Mike Liut (67). S prvým menovaným odohral Demitra vo farbách Blues štyri ročníky.

A práve Tkachuk, ktorý dnes pracuje ako náborový riaditeľ pre Bluesmanov, oznámil skvelú novinku manželke zosnulého hokejistu Márii Demitrovej.

„Dostal som hovor, že ma uvedú do Siene slávy St. Louis Blues, čo by bez Pavla nebolo možné. Mám však ešte lepšie správy, idem tam s Pavlom, takže aj on bude uvedený do siene slávy. Stane sa tak v januári. Som skutočne nadšený, že sa tam dostanem, ale ešte viac ma teší, že sa tam dostane aj Pavol. Som šťastný za teba, tvoje deti aj rodinu,“ oznámil Demitrovej manželke veľkú novinku prostredníctvom videohovoru Tkachuk.

Tá pochopiteľne len ťažko hľadala slová. „Nemôžem tomu uveriť, vôbec som túto správu neočakávala. Stále to celé spracovávam. Neviem, čo mám povedať. Je to úžasné, stále potrebujem čas, aby som to spracovala. Blahoželám aj tebe, Keith,“ odpovedala viditeľne dojatá manželka slovenskej hokejovej legendy.

Tkachuk zároveň objasnil, že do tejto akcie sa zapojili aj fanúšikovia Blues, ktorí si zvolili spomínané trio. „Hovorí ti to o tom, ako veľmi všetci milovali Pavla na ľade, ale aj mimo neho. Nikdy na neho nezabudneme,“ uviedol Tkachuk.

Tkachuk a Liut spolu s Demitrovou manželkou Máriou sa zúčastnia na slávnostnej večeri 19. januára. O deň neskôr si klub uctí všetkých troch hráčov pred domácim zápasom s Washingtonom Capitals.

Úprimnú reakciu Márie Demitrovej si môžete pozrieť na videu:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport