Na hlavný obsah

Pred požiarom bytu na Spiši vyskakovali deti z okna. Podľa matky požiar spôsobilo jedno z nich

Presnú príčinu požiaru však určia experti.

Pred požiarom bytu na Spiši vyskakovali deti z okna. Podľa matky požiar spôsobilo jedno z nich
Interiér požiarom zničeného domu. Foto: RTVS

V byte v Spišskej Novej Vsi v utorok (7. 11.) horelo. V čase požiaru tam boli tri malé deti a ich starý otec. Deti sa zachránili tým, že von vyskočili cez okno. Na miesto smerovali aj záchranári.

Krátko pred 8.00 h ráno smerovali hasiči na Potočnú ulicu v Spišskej Novej Vsi. V tamojšej osade Vilčurňa zachvátil jeden z bytov požiar.

„Išla som malého odniesť do škôlky. Hovorila som otcovi, aby išiel do izby a zobral deti, aby niečo nespravili. Snívalo sa mi, že niečo bude horieť,“ povedala obyvateľka vyhoreného bytu Slavomíra. Starý otec detí priblížil, že zatiaľ, čo si on v kuchyni varil čaj, deti boli v spálni. Vtedy zbadal dym.

Keď v byte na prízemí vypukol požiar, vo vnútri boli tri malé deti a jeden dospelý. Aby si pred plameňmi zachránili život a zdravie, evakuovať sa museli cez okno.

“Nasadili sme na likvidáciu požiaru jeden vysoký tlak vody. Išlo o nahromadený dym a splodiny horenia. Hasili to aj pomocou vedier,“ vysvetlil veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Spišskej Novej Vsi Peter Laznia.

Požiaru bytu na Spiši sa v relácii Správy RTVS z regiónov venovala redaktorka Marie Balážová Melníková:

Na miesto privolali aj záchranárov. Tí mali najskôr ratovať iba osemmesačné bábätko. “Po našom prezretí malo nejaké príznaky popálenín, tak preto sme privolali na miesto rýchlu zdravotnú pomoc,“ dodal veliteľ hasičov Laznia.

Napokon však zdravotníci museli pomôcť dospelej žene. “Záchranári na mieste ošetrili 23-ročnú ženu, ktorá sa nadýchala splodín horenia. Prevoz do nemocnice odmietla,“ priblížila hovorkyňa operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Petra Klimešová.

Podľa matky detí požiar pravdepodobne založil jej trojročný syn. Mal sa hrať so zápalkami v čase, keď nebola doma. Presnú príčinu požiaru určia experti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny