Na hlavný obsah

Hosťom servírovala obed s jedovatými hubami, traja z nich zomreli. Austrálska polícia obvinila 49-ročnú ženu

Jedlo obsahovalo muchotrávky zelené.

Austrálska polícia obvinila 49-ročnú ženu z vraždy troch ľudí, ktorí v auguste zomreli po konzumácii jedovatých húb, ktoré im naservírovala na obed.

Dotyčnú tiež obvinili z pokusu o vraždu štvrtého človeka, ktorého hospitalizovali v kritickom stave, ale nakoniec prežil. S odvolaním sa na políciu o tom vo štvrtok (2. 11.) informovali zahraničné médiá.

Polícia v štáte Viktória uviedla, že podozrivú Erin Pattersonovú zadržala a prehľadala jej dom s pomocou psov vycvičených na pátranie po elektronických zariadeniach, ako sú USB disky či SIM karty. Pattersonová zostane vo väzbe do piatku (3. 11.), kedy by sa mala postaviť pred súd.

Vo vidieckom malomeste Leongatha, ktoré leží zhruba 130 kilometrov od Melbourne, zomreli na prelome júla a augusta manželia Don a Gail Pattersonovci, ktorí mali 70 rokov, a tiež 66-ročná sestra Gail Pattersonovej Heather. Jej manžela Iana, miestneho pastora, v kritickom stave previezli do nemocnice, kde sa liečil dva mesiace.

Otrávené hovädzie

Všetci predtým, 29. júla, zjedli na obed hovädzí Wellington, ktorý im pripravila bývalá nevesta Pattersonovcov Erin. Vyšetrovatelia už skôr uviedli, že pokrm zrejme obsahoval prudko jedovaté muchotrávky zelené. Erin Pattersonová a jej dve deti podľa BBC prečkali večeru bez ujmy.

Hostiteľka podľa austrálskej televízie ABC policajtom povedala, že nemala v úmysle nikoho otráviť a že samu ju po obede hospitalizovali s bolesťami brucha. Na prípravu jedla vraj použila šampiňóny kúpené v supermarkete a sušené huby z ázijského obchodu s potravinami.

Pattersonová tiež čelí obvineniu zo štyroch pokusov o vraždu svojho bývalého manžela Simona Pattersona. Tomu sa urobilo zle, keď zjedol tri rôzne jedlá v rokoch 2021 a 2022. Na tohtoročný júlový obed s rodičmi u svojej bývalej manželky ho rovnako pozvala, na poslednú chvíľu však účasť odpovedal.

Záhadná smrť trojice ľudí Austráliu šokovala. Smrteľné otravy hubami sú v krajine pomerne zriedkavé, muchotrávky zelené tam však rastú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet