Na hlavný obsah

Rusko vypálilo na Ukrajinu 14 dronov. Protivzdušná obrana všetky zneškodnila

Najintenzívnejšie boje pokračujú v Doneckej oblasti.

Rusko vypálilo na Ukrajinu 14 dronov. Protivzdušná obrana všetky zneškodnila
Príslušníci proukrajinského ruského etnického práporu na vojenskom cvičení neďaleko Kyjeva. Foto: TASR/AP

Ukrajinská protiletecká obrana zneškodnila všetkých 14 dronov typu šáhed, ktoré nad územie Ukrajiny v noci na piatok (15. 12.) vyslalo Rusko. Informovala o tom ukrajinská armáda.

„Mobilné palebné skupiny zostrelili všetkých 14 bezpilotných lietadiel nepriateľa v Mykolajivskej, Chersonskej, Chmelnyckej a Poltavskej oblasti,“ uviedlo letectvo krajiny.

Šéf oblastnej správy Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim podľa telegramového kanála RBK Ukrajina uviedol, že v tomto regióne bolo zneškodnených osem dronov. Cieľom ruskej delostreleckej paľby sa stalo mesto Nikopol v Dnepropetrovskej oblasti. Jej šéf Serhij Lysak informoval, že v meste bol poškodený bližšie neurčený podnik.

Najintenzívnejšie boje podľa ukrajinského generálneho štábu pokračujú pri Avdijivke v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Za uplynulý deň sa tam odohralo 45 z celkových 110 ozbrojených stretov. Rusi ale na ukrajinské jednotky útočili tiež na severe krajiny. Napríklad pri obci Syňkivka na severovýchod od Kupjansku v Charkovskej oblasti.

Veliteľ spoločných síl ukrajinskej armády Serhij Najev podľa RBK Ukrajina uviedol, že Rusi sa za posledné dva týždne pokúšali sedemkrát preraziť cez ukrajinskú hranicu na severe krajiny.

„V piatich prípadoch sa našim obrancom tieto pokusy podarilo včas odhaliť a zasiahnuť paľbou nepriateľa, ktorý sa následne stiahol,“ povedal Najev. Jedna zo skupín sa snažila dostať cez hranicu pri dedine Myropillja na severe Sumskej oblasti. Informácie, ktoré zverejňuje ukrajinská armáda, nemožno nezávisle overiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet