Na hlavný obsah

Štefan Hamran zvažuje kandidatúru na prezidenta

Novú hlavu štátu si zvolíme na jar 2024.

Štefan Hamran zvažuje kandidatúru na prezidenta
Prezident Policajného zboru Štefan Hamran. Foto: TASR/Jakub Kotian

Bývalý policajný prezident Štefan Hamran oznámil, že zvažuje kandidatúru na prezidenta. Ako prvý o tom informoval Denník N, Hamran túto informáciu potvrdil aj pre RTVS s tým, že ju nateraz bližšie nechce komentovať.

Kandidatúru na hlavu štátu ohlásil už bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Ako o možnom kandidátovi sa hovorí aj o súčasnom predsedovi parlamentu. Peter Pellegrini (Hlas-SD) vedie aj v prieskumoch, svoje definitívne rozhodnutie však ešte neohlásil.

Hamran začal kandidatúru podľa vlastných slov zvažovať na základe tém, ktoré podľa neho budú v prezidentských voľbách určujúce, a o ktorých si myslí, že až tak nesedia Ivanovi Korčokovi. Zrejme narážal na otázky prokuratúry, právneho štátu či korupcie.

Pellegrini Hamranovo vyhlásenie komentovať nechcel. „Ak sa pán Hamran takto rozhodne, tak sa len potvrdí to, čo sme si mysleli a hovorili už skôr, že už vtedy bol viac politik ako policajný prezident,“ povedal.

Exšéf polície si už podľa denníka N registroval aj webovú doménu prezidenthamran.sk. Či bude naozaj kandidovať sa chce definitívne rozhodnúť do konca tohto týždňa.

Prípadnej kandidatúre Š. Hamrana na prezidenta sme sa venovali aj v relácii Aktuálne :24. Vypočujte si ako situáciu okomentoval Peter Pellegrini aj predseda hnutia Slovensko Igor Matovič:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko