Na hlavný obsah

Francúz Sarrazin dosiahol double na slávnom zjazde v Kitzbüheli: Bolo to neuveriteľné

Na najvyšší stupeň sa postavil štvrtýkrát v tejto sezóne.

Francúz Sarrazin dosiahol double na slávnom zjazde v Kitzbüheli: Bolo to neuveriteľné
Francúzsky lyžiar Cyprien Sarrazin (uprostred) sa raduje na pódiu z víťazstva v zjazde Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom stredisku Kitzbühel. Foto: TASR/AP

Francúzsky lyžiar Cyprien Sarrazin dosiahol „double“ v slávnom zjazde v Kitzbüheli. Na obávanom Streife zvíťazil po piatku (19. 1.) aj v sobotných (20. 1.) pretekoch, keď vďaka suverénnemu výkonu triumfoval s náskokom 91 stotín pred lídrom celkového poradia SP Marcom Odermattom zo Švajčiarska. Tretí skončil Talian Dominik Paris s mankom 1,44 sekundy. Slováci v pretekoch neštartovali.

„Bolo to neuveriteľné, užíval som si to zhora nadol, cítil som, že mám výbornú rýchlosť. Prešiel som cez čiaru, otočil som hlavu a videl som, že je tam zelená za prvé miesto, tak som zakričal. Vážim si reakcie ľudí, ktorí hovoria, že to bola jedna z najlepších jázd, aké videli. Je to ten najlepší kompliment, aký mi môžu zložiť,“ citovala Sarrazina agentúra AFP.            

 Dvadsaťdeväťročný Sarrazin triumfoval aj v piatkovom zjazde, keď sa stal prvým francúzskym víťazom na legendárnej zjazdovke od čias Luca Alphanda, ten to dokázal spolu trikrát (dvakrát 1995 a 1997).

Sarrazin predviedol fenomenálnu jazdu, ktorou deklasoval konkurenciu. Na najvyšší stupeň sa postavil štvrtýkrát v tejto sezóne, okrem piatkového zjazdu v Kitzbüheli vyhral predtým aj v Bormiu.

Minulý týždeň triumfoval v super-G vo Wengene, kde bol v oboch zjazdoch druhý. Okrem Sarrazina a Alphanda sa na Streife tešil z Francúzov v SP už iba Jean-Claude Killy (1967).

Na štarte chýbal víťaz druhého z dvoch vlaňajších kitzbühelských zjazdov Aleksander Aamodt Kilde. Nór mal minulý týždeň vo Wengene ťažký pád a pre zranenia vynechá zvyšok sezóny. Vyvrcholenie 84. ročníka Hahnenkammu je na programe v nedeľu, keď sa uskutoční tradičný slalom na Ganslernhangu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport