Na hlavný obsah

Japoncov vydesil prírodný úkaz: Oblak pripomínajúci ufo bol podľa nich predzvesťou zemetrasenia

Meteorológovia obyvateľov vyzvali, aby nešírili poplašné správy.

Japoncov v meste Kurobe, ktoré sa nachádza na západnom pobreží ostrova Honšú, vydesil fascinujúci prírodný úkaz. Na oblohe sa sformoval mrak, ktorý pripomínal ufo. Informoval o tom český spravodajský portál novinky.cz.

Snímku prstencového oblaku podľa portálu The Independent zhotovil jeden vodič. Záber sa šíril po sociálnych sieťach a objavili sa komentáre, že oblak je predzvesťou nového zemetrasenia.

Do debaty sa zapojili aj meteorológovia, ktorí verejnosť upokojovali s tým, že medzi zvláštnym tvarom oblaku a zemetraseniami nie je žiadna súvislosť. Zároveň obyvateľov vyzvali, aby nešírili poplašné správy.

Odborníci uviedli, že oblak na obrázku je lenticularis (takzvaný šošovkovitý oblak). Ten vzniká prúdením vzduchu nad nerovným zemským povrchom.

Japonskú prefektúru Išikawa, ktorá takisto leží na západnom pobreží ostrova Honšú, postihlo v prvý deň tohto roku ničivé zemetrasenie so silou 7,6 stupňa. Otrasy spôsobili zosuvy pôdy a vlny cunami. Ničivé zemetrasenie si vyžiadalo 200 životov, ďalších asi 100 ľudí je stále nezvestných.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet