Na hlavný obsah

Mesto v Taliansku chce trestať pľuvanie na ulici. Jeho starostka vzbudila pozornosť aj inými bizarnými nariadeniami

Za prehrešok by ľuďom hrozila pokuta až do 200 eur.

Mesto v Taliansku chce trestať pľuvanie na ulici. Jeho starostka vzbudila pozornosť aj inými bizarnými nariadeniami
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/AP/Manuel Balce Ceneta

Severotalianske mesto Monfalcone chce trestať pľuvanie na ulici. Za prehrešok by ľuďom hrozila pokuta od 30 do 200 eur. Upozornil na to český portál novinky.cz.

Zámer zaviesť toto opatrenie oznámila starostka mesta Anna Maria Cisintová. Toto 30-tisícové mestečko pri Jadranskom mori už v minulosti zaviedlo pokuty za odhadzovanie ohorkov z cigariet na chodníky a verejné miesta. Za porušenie tohto opatrenia už dostalo pokutu 120 eur 16 ľudí.

Starostka mesta, ktorá je z vládnej protiimigračnej strany Liga, vzbudila pozornosť už v minulosti. Oznámila napríklad, že úrady budú postihovať ľudí, ktorí sa chodia kúpať do mora v inom oblečení ako v plavkách. Opatrenie bolo zameraná najmä na ženy z početnej prisťahovaleckej komunity.

Vlani na jeseň Cisintová avizovala, že školy budú regulovať počty žiakov v triedach tak, aby v nich nemali väčšinu deti z rodín migrantov.

Krátko pred Vianocami sa v Monfalcone konala demonštrácia asi ôsmich tisíc moslimov, ktorí protestovali proti zatvoreniu dvoch modlitebných centier v meste.

Radnica zatvorenie centier odôvodnila tým, že nevyhovujú bezpečnostným štandardom, a že v nich vyznávači islamu velebia fundamentalistický terorizmus.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet