Na hlavný obsah

Muž vrazil autom do skupiny ľudí v izraelskom meste Raanana, o život prišla najmenej jedna osoba

Stav piatich ľudí je vážny.

Muž vrazil autom do skupiny ľudí v izraelskom meste Raanana, o život prišla najmenej jedna osoba
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najmenej jeden človek zahynul a 17 ich bolo zranených pri útoku v stredoizraelskom meste Raanana, kde útočník vrazil autom do ľudí. Ďalších tiež pobodal.

Informoval o tom s odvolaním sa na úrady a zdravotníkov list The Times of Israel (ToI), podľa ktorého bezpečnostné zložky zadržali v súvislosti s útokom dvoch mužov z Hebronu na okupovanom Západnom brehu Jordánu. Ide o pravdepodobného útočníka a jeho príbuzného.

„Máme zrejmé podozrenie na teroristický útok,“ uviedla podľa agentúry Reuters izraelská polícia vo vyhlásení.

Svojim ťažkým zraneniam v nemocnici podľahla žena, sedemdesiatnička. Jej meno úrady nezverejnili, podľa ToI ju útočník zrejme pobodal.

Ďalších najmenej 17 ľudí je zranených, vrátane dvoch až piatich vážne, uvádzajú izraelské médiá. Medzi zranenými sú najmenej štyri deti a dospievajúci.

Auto ukradol

Podozrivý podľa svedkov pobodal vodiča auta, ktoré následne ukradol a vrazil s ním do niekoľkých ľudí. Z vozidla následne ušiel, aby ukradol ďalšie a zamieril s ním proti inej skupine osôb.

Izraelské úrady teraz útok prešetrujú, niektoré podrobnosti zostávajú nejasné. Podľa polície je druhý zo zadržaných mužov tiež podozrivý zo zapojenia do útoku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet