Na hlavný obsah

Oscarové nominácie priniesli prekvapenia: Kritik Peter Konečný zhodnotil filmové novinky

Niektoré nominácie sa na Slovensko ešte nedostali.

Oscarové nominácie priniesli prekvapenia: Kritik Peter Konečný zhodnotil filmové novinky
Herci Ryan Gosling (vľavo), Margot Robbie (uprostred) s režisérkou Gretou Gerwig na natáčaní filmu "Barbie". Foto: TASR/AP

Režisérka filmu Barbie Greta Gerwig a herečka v hlavnej úlohe tohto filmového hitu roka 2023 Margot Robbie zostali bez nominácie na Oscara. Podľa filmového kritika Petra Konečného, ktorý zároveň pôsobí aj ako šéfredaktor portálu Kinema.sk, ide o prekvapenie. Absencia Gerwig z nominácií sa podľa neho ale očakávala.

O oscarových nomináciách hovoril v relácii Aktuálne :24 filmový kritik Peter Konečný, rozprával sa s ním moderátor Marek Makara:

Bez nominácie zostali aj ďalšie známe mená. Z tohtoročného udeľovania prestížnych filmových cien opäť odíde bez ocenenia Leonardo DiCaprio za film Vrahovia mesiaca kvetov. „Ale Robert De Niro má nomináciu na Oscara za tento film v kategórii vedľajší herecký mužský výkon,“ podotkol Konečný.

Prekvapiť by mohol aj pomyselný nástupca kórejského filmu Parazit, ktorý udeľovaniam cien dominoval v roku 2019. Snímka Minulé životy má podľa Konečného potenciál naplniť očakávania. Ocenenia však môžu veľkým menám vyfúknuť aj diela, ktoré ešte neprišli do slovenských kín. Ako príklad Konečný spomenul film Chudiatko s Emmou Stone v hlavnej úlohe.

Uspieť môže aj Zóna záujmu, film o koncentračnom tábore v Osvienčime. Historická snímka by mohla získať Oscara v kategórii najlepší film roka aj najlepší medzinárodný film roka, podobne, ako sa to stalo v prípade Parazita, myslí si Konečný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet