Na hlavný obsah

Ukrajina tvrdí, že na Kryme zničila veliteľské stredisko ruských vojsk

Rusko predtým informovalo o zostrelení desiatich ukrajinských rakiet nad Krymom.

Ukrajina tvrdí, že na Kryme zničila veliteľské stredisko ruských vojsk
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Ukrajinské sily vo štvrtok (4. 1.) pri prístavnom meste Sevastopol na Ruskom okupovanom polostrove Krym zničili veliteľské stredisko ruských vojsk, uviedol podľa agentúry Unian úrad strategickej komunikácie ukrajinského generálneho štábu.

Ruské ministerstvo obrany predtým informovalo o zostrelení desiatich ukrajinských rakiet nad Krymom, o škodách sa nevyjadrilo. Tvrdenia bojujúcich strán nemožno priamo nezávisle overiť. Ruskom dosadený šéf Sevastopolu Michail Razvožajev napísal, že ide o najväčšie nálety, akým v poslednom čase mesto čelilo.

Podľa médií sa výbuchy ozvali v Sevastopole a tiež v ďalšom krymskom meste Jevpatorii.

„Dnes okolo 15:00 ukrajinské ozbrojené sily zničili veliteľské stredisko zoskupenia ruských okupačných vojsk blízko Sevastopola. Sláva ukrajinským silám,“ povedal ukrajinský generálny štáb bez ďalších podrobností.

Agentúra Unian okrem toho napísala, že partizánske zoskupenie Ateš zložené z Ukrajincov a krymských Tatárov hlási zásah radarovej stanice pri Jevpatórii. Partizáni tvrdia, že stanicu sledovali a pomohli ukrajinským silám s jej zameraním.

Veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk na telegrame podotkol, že ukrajinské médiá píšu o zásahu armádneho objektu neďaleko dediny Ujutne pri Jevpatórii. Ďalšie informácie týkajúce sa tohto údajného zásahu však neposkytol.

„Zdravím okupantov v Kryme. Čakám na veľkú správu zo Sevastopolu a Jevpatórie od nepriateľskej propagandy,“ napísal Oleščuk. „Pilotom vzdušných síl a všetkým, ktorí plánovali operáciu, ďakujem za bezchybnú bojovú prácu,“ dodal.

Raketový útok na Krym sa podľa ruského ministerstva obrany začal okolo 17:20 moskovského času (15:20 SEČ). V krymskej metropole Sevastopolu nálety vyvolali vzdušný poplach, informoval gubernátor mesta Razvožajev.

Úlomky rakety zasiahli obytný dom, pričom jeden človek utrpel zranenia, oznámil a doplnil, že úlomky dopadli aj na ďalších miestach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet