Na hlavný obsah

Zomrel taliansky strelecký rekordér Gigi Riva (†79)

Po víkendovom kolapse ho museli hospitalizovať.

Zomrel taliansky strelecký rekordér Gigi Riva (†79)
Na archívnej snímke bývalý taliansky futbalový útočník Gigi Riva. Foto: Profimedia

Bývalý taliansky futbalový útočník Gigi Riva zomrel v pondelok (22. 1.) vo veku 79 rokov. Úmrtie najlepšieho strelca v histórii národného tímu potvrdila Talianska futbalová federácia pre AFP.

Talianska agentúra ANSA predtým v priebehu pondelka informovala, že Rivu museli po víkendovom kolapse hospitalizovať a mal sa podrobiť operácii srdca.

Riva bol považovaný za jedného z najlepších kanonierov svojej doby. S Talianskom získal titul európskeho šampióna v roku 1968. O dva roky neskôr bol s krajanmi druhý na MS za Pelého Brazíliou.

Štartoval aj na MS 1974. V reprezentácii zaznamenal 35 gólov v 42 stretnutiach a vedie historickú tabuľku strelcov pred Giuseppem Meazzom (33).

V ankete Zlatá lopta prestížneho magazínu France Football obsadil v roku 1969 druhú priečku za krajanom Giannim Riverom a o rok neskôr skončil tretí. Kariéru ukončil v roku 1976.

Na počesť strojcu jediného majstrovského titulu Cagliari z roku 1970 bude minúta ticha pred všetkými duelmi v talianskych súťažiach až do konca tohto týždňa, informovala Talianska futbalová federácia (FIGC).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport