Na hlavný obsah

Doktorka z USA počas pôrodu odtrhla novorodencovi hlavu. Rodičia tvrdia, že sa nemocnica pokúsila prípad ututlať

K nešťastiu došlo ešte vlani v júli.

Doktorka z USA počas pôrodu odtrhla novorodencovi hlavu. Rodičia tvrdia, že sa nemocnica pokúsila prípad ututlať
Nemocnica Southern Regional Medical Center, v ktorej došlo k tragédii pri pôrode. Foto: Profimedia

V jednej z nemocníc v americkom štáte Georgia došlo vlani v júli k tragédii. Doktorka pri pôrode odtrhla novorodencovi hlavu. Podľa páru, ktorý prišiel o dieťa, sa zariadenie pokúsilo prípad ututlať. O incidente informoval spravodajský portál CNN.

Dieťa, Treveon Isaiah Taylor Jr., podľa súdneho lekára zomrelo po tom, ako utrpelo zlomeninu krku a došlo k oddeleniu hlavy, čomu predchádzala dystokia ramien – zaseknutie jedného alebo oboch ramien dieťaťa počas pôrodu za lonovými kosťami matky. Jeho smrť označili ako usmrtenie – lekárka podľa neho síce smrť spôsobila, no nepáchala trestnú činnosť.

Rodičia mŕtveho dieťaťa Jessica Rossová a Treveon Isaiah Taylor Sr. uviedli, že lekárka „počas pôrodu v júli minulého roka použila nadmernú trakciu na hlavu a krk dieťaťa a že nemocnica sa po pôrode snažila utajiť podrobnosti o smrti“. Uviedol web CNN. Nemocnica poprela, že by sa pokúsila utajiť spôsob smrti dieťaťa.

Rossová a Taylor trvajú na tom, že si lekárka zaslúži byť trestne stíhaná. Či tomu tak aj bude, rozhodnú tamojšie miestne orgány. Otec nebohého dieťaťa navyše chce, aby nemocnicu uzavreli. Právny zástupca rodičov uviedol, že hrubé zaobchádzanie s novorodencom počas pôrodu zachytáva aj video.

Rodičia Jessica Rossová a Treveon Isaiah Taylor Sr.
Rodičia Jessica Rossová a Treveon Isaiah Taylor Sr.Foto: Profimedia

Novorodenca videli len cez sklo

Nemocnica mala navyše na pár naliehať, aby dieťa čím skôr nechali spopolniť a povedala im, že nedostanú bezplatnú pitvu. Zamietla im aj žiadosť dieťa podržať, no na jeho telo sa mohli pozrieť cez sklo. „Chcem len spravodlivosť pre svojho chlapčeka,“ povedala 21-ročná matka

Doktorka Tracey St. Julianová podľa žaloby čelí obvineniu z nevykonania cisárskeho rezu „včas a riadne“, čo podľa žaloby viedlo k dekapitácii a následnej smrti dieťaťa. „Naše úprimné myšlienky a modlitby sú s rodinou a všetkými, ktorých táto tragická udalosť zasiahla,“ vyjadrilo sa zdravotnícke centrum.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet