Na hlavný obsah

NHL: V dvoch nočných zápasoch sa z triumfu tešili tímy z New Yorku

Po prestávke vyplnenej All Star exhibíciou pokračovala NHL len dvoma zápasmi.

NHL: V dvoch nočných zápasoch sa z triumfu tešili tímy z New Yorku
Hráči New York Rangers oslavujú víťazný gól počas predĺženia zápasu hokejovej NHL proti Coloradu Avalanche. Foto: TASR/AP

Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v noci na utorok (6. 2.) v zámorskej NHL nad Coloradom 2:1 po predĺžení. O triumfe rozhodol v 62. minúte Alexis Lafreniere. Tešili sa aj hráči New Yorku Islanders, ktorí uspeli na ľade Toronta 3:2, keď sa 122 sekúnd pred koncom tretej časti presadil Pierre Engvall.

Po prestávke vyplnenej All Star exhibíciou pokračovala NHL len dvoma zápasmi. Avalanche viedli od 18. minúty vďaka Nathanovi MacKinnonovi. Dvadsaťosemročný kanadský útočník predĺžil svoju bodovú sériu na 14 zápasov (13+16) a gólovú na päť duelov (deväť presných zásahov). Je prvým hráčom v histórii Colorada, ktorý má na konte dve bodové série minimálne 14 stretnutí v tej istej sezóne.

Artemij Panarin v polovici tretej časti vyrovnal a v predĺžení zariadil Lafreniere víťazstvo pre Rangers. Kouč domácich Peter Laviolette prekonal Ala Arboura a posunul sa na siedme miesto v zozname profiligy s najväčším počtom trénerských víťazstiev (783).

Islanders vyhrali po troch prehrách

Aj v druhom stretnutí uspel newyorský tím. Hrdinom stretnutia bol Engvall, ktorý odohral predchádzajúce štyri sezóny za Maple Leafs. Toronto švédskeho krídelníka takmer pred rokom vymenilo do tímu New York Islanders.

Za hostí sa presadili aj Mathew Barzal a Kyle MacLean, ktorá strelil svoj prvý gól v NHL. V drese domácich získal dva body (1+1) kapitán John Tavares.

Najužitočnejší hráč All Star exhibície Auston Matthews si pripísal jednu asistenciu. Toronto neuspelo po troch víťazstvách v rade. Islanders zase triumfovali po troch prehrách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport