Na hlavný obsah

Nóri ovládli stíhacie preteky na Morave. Johannes Thingnes Bö obhájil titul

Prvých päť priečok v cieli obsadili Nóri.

Nóri ovládli stíhacie preteky na Morave. Johannes Thingnes Bö obhájil titul
Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö sa raduje z víťazstva v stíhačke mužov na 12,5 km na MS v Novom Meste na Morave. Foto: TASR/AP

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö obhájil titul v stíhacích pretekoch na 12,5 km na majstrovstvách sveta v Novom Meste na Morave. V nedeľňajších (11. 2.) pretekoch triumfoval časom 32:36,9 minúty, keď spravil tri chyby na strelnici. Prvých päť priečok obsadili Nóri. Druhý skončil Sturla Holm Laegreid so stratou 28,7 sekundy a bronz získal Vetle Sjaastad Christiansen (+38,5 s). Slováci nemali v súťaži zastúpenie.

Johannes Thingnes Bö získal na šampionáte už tretiu medailu, v mixe i šprinte si vybojoval striebro. Tridsaťročný Nór je v Novom Meste na Morave najväčší favorit na medaily, v kariére ich na svetových šampionátoch nazbieral dokopy už 34, z toho osemnásť zlatých.

Ako prvý vyštartoval víťaz sobotňajšieho (10. 2.) šprintu Laegreid, no už na prvej položke minul dva terče, J. T. Bö jeden a tak sa na čelo dostal tretí z rýchlostných pretekov Christiansen. Ten sklopil všetkých päť terčov aj na druhej položke a mal k dobru pol minúty. Za ním išli Tarjei Bö a Švéd Sebastian Samuelsson. Christiansen sa udržal na čele aj po prvej stojke, no stíhali ho bratia Böovci a za nimi Laegreid.

Líder nezvládol záverečnú streľbu, keď minul dva terče a predbehol ho bezchybný Johannes Thingnes Bö, ktorý si s náskokom 35,1 sekundy išiel jasne pre zlato. Christiansena v závere predbehol aj Laegreid. Na štvrtej priečke finišoval Johannes Dale Skjevdal a absolútnu dominanciu Nórov podčiarkol piatym miestom Tarjei Bö.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport