Na hlavný obsah

Poznáme osemfinálový žreb EKL: Kat Slovana to nebude mať ľahké

Viktória Plzeň nastúpi proti švajčiarskemu Servette.

Poznáme osemfinálový žreb EKL: Kat Slovana to nebude mať ľahké
Trofej pre víťaza Európskej konferenčnej ligy. Foto: TASR/AP

Po Európskej lige spoznala v piatok (23. 2.) svoje osemfinálové dvojice aj Európska konferenčná liga. Český klub FC Viktoria Plzeň, v ktorom pôsobia aj dvaja Slováci, si zmeria sily so švajčiarskym Servette FC, pričom český celok začne na ihrisku súpera. Rozhodol o tom žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Víťaz základnej A-skupiny LOSC Lille, s ktorým zviedol súboj o prvú priečku Slovan, nastúpi proti katovi Belasých, rakúskemu Sturm Graz.

Fenerbahce Istanbul, ktorý mal v skupine za súpera aj trnavský Spartak, zabojuje o postup do štvrťfinále proti Royale Union Saint-Gilloise z Belgicka. Aston Villa, momentálne 4. tím anglickej Premier League, nastúpi proti Ajaxu Amsterdam.

Prvé osemfinálové duely sú naplánované na štvrtok 7. marca. Odvety sa odohrajú o týždeň neskôr, teda 14. marca.

Finále EKL sa uskutoční v stredu 29. mája na Štadióne Agia Sophia v Aténach. Titul v minulom ročníku získal West Ham United, ktorý v tejto sezóne účinkuje v EL.

Slovenskí zástupcovia sa s treťou najprestížnejšou európskou futbalovou súťažou už rozlúčili. FC Spartak Trnava nepostúpil zo základnej skupiny, ŠK Slovan Bratislava vypadol v play-off o osemfinále so Sturmom Graz.

Správu budeme aktualizovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport