Na hlavný obsah

VIDEO: Slovan si nesie z Grazu vysokú prehru, Weiss videl červenú kartu po deviatich minútach na ihrisku

Odveta je na programe na Tehelnom poli 22. februára.

VIDEO: Slovan si nesie z Grazu vysokú prehru, Weiss videl červenú kartu po deviatich minútach na ihrisku
Na snímke zľava Tomi Horvat (Graz), David Strelec (Slovan) a David Affengruber (Graz). Foto: TASR - Jakub Kotian

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava podľahli prvom zápase play-off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy rakúskemu tímu Sturm Graz 1:4. Jediný presný zásah Slovana padol z kopačky Rodriguesa v ôsmej minúte, keď vyrovnal na 1:1.

Hostia navyše hrali od 78. minúty v početnej nevýhode po vylúčení striedajúceho Vladimíra Weissa. O druhé osemfinále v európskej súťaži v ére samostatnosti zabojujú na Tehelnom poli vo štvrtok 22. februára.

Tréner Vladimír Weiss st. mal pred zápasom viacero starostí. V bránke nemohol počítať s jednotkou Milanom Borjanom, ktorý nenastúpil pre kartový trest a zranenie. Jeho pozíciu tak zaujal Martin Trnovský.

Pre chorobu chýbal aj Cesar Blackman a trest za tri žlté karty v A-skupine si odpykával Kevin Wimmer. V tíme absentovali aj Sharani Zuberu a zimná posila Spyros Risvanis.

Dva zo štyroch gólov vrátane víťazného inkasoval po fauloch. Rodrigues, ktorý prišiel do klubu v zime, zatiaľ skóroval v oboch zápasoch za slovenský klub. Weissova červená karta bola pre Slovan druhá za sebou na európskej scéne – v decembri proti Olimipiji Ľubľana (1:2) bol vylúčený Borjan.

Sturm Graz – Slovan Bratislava 4:1 (2:1)

Góly: 4. Biereth, 27. Stankovič, 64. Kiteišvili (z 11 m), 90.+1. Camara – 8. Rodrigues. Rozhodovali: Al-Hakim – Klyver, Wilde (všetci Švéd.). ŽK: Gazibegovič – Zmrhal, Rodrigues. ČK: 78. Weiss (Slovan)


Graz: Jaroš – Gazibegovič (83. Johnston), Affengruber, Wüthrich, Prass (83. Camara) – Stankovič, Lavalée – Kiteišvili (83. Hierländer), Horvat, Sarkaria (59. Böving) – Biereth (71. Wlodarczyk)


Slovan: Trnovský – Pauschek, Kašia, Bajrič, Zmrhal – Kankava, Savvidis, Kucka – Barseghjan (68. Weiss), Rodrigues, Strelec (80. Tolič)

I. polčas:

Prvú streleckú príležitosť si už po 45 sekundách vypracoval Slovan, keď štandardku zakončoval Rodrigues. Mieril však mimo žrdí.

Graz sa však rýchlo usadil na polovici súpera a v 4. minúte bol už vo vedení. Biereth dostal loptu za obranu od Horvata a Trnovského prekonal prízemnou strelou k bližšej žrdi.

Slovan sa však dokázal rýchlo otriasť. V ôsmej minúte získali Slovanisti loptu v strede poľa, Zmrhal ju nakopol dopredu, kde našiel Rodriguesa, ktorý vyrovnal na 1:1. Oba presné zásahy kontroloval pre možný ofsajd systém VAR.

Pozrite si gól Rodriguesa:

V 17. minúte sa sám na brankára domácich rútil Strelec, ktorého do úniku vysunul Barseghjan. Strelec sa však zamotal do vlastných kľučiek. Po následnej prihrávke Gersonovi, ktorého strelu odvrátil jeden z domácich hráčov, ukázal rozhodca ofsajd.

Následne začali domáci s náporom, ktorý Slovan ešte ustál. Doplatil však na faul Kucku, po ktorom vyšla domácim štandardka. Tú rozohral na kraji malého vápna Sarkaria, v pohybe ju poslal priamo pred bránu Affengruber a hlavičkou pod brvno zakončil kapitán Stankovič.

Hneď po rozohrávke vzal loptu Graz a na Trnovského to skúsil z diaľky, slovenský brankár si pripísal prvý zákrok v zápase. Chvíľu na to pohrozil spoza šestnástky aj hosťujúci Zmrhal a za domácich zase Prass. Tomu však chýbala presnosť. V nadstavenom čase mali „belasí“ ešte ofenzívnu epizódku, Barseghjan ju ukončil strelou vedľa.

II. polčas:

V 50. minúte sa do sľubnej príležitosti dostal Sarkaria, avšak Trnovský dobre zasiahol pri jeho strele z uhla. Krátko pred uplynutím hodiny hry zaváhal po centri domáci brankár Jaroš, Slovan sa však do zakončenia nedostal.

V 63. minúte fauloval Barseghjan v šestnástke Kitejšviliho a rozhodca nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil faulovaný hráč. Nezaváhal a Graz poslal do dvojgólového vedenia. Loptu poslal do opačnej strany ako čakal Trnovský.

V 68. minúte poslal tréner na ihrisko Weissa ml. Na trávniku však dlho nezotrval. O deväť minút neskôr videl po faule na Gazibegoviča žltú kartu, ktorú po pozretí opakovaného záberu rozhodca zmenil na červenú.

Pozrite si zákrok Vladimíra Weissa ml., po ktorom videl červenú kartu:

Slovan sa vo zvyšku zápasu zmohol už len na jeden útok, domáci využívali svoju početnú prevahu. Dvakrát sa ešte blysol Trnovský, no v nadstavení ho prekonal z hranice šestnástky striedajúci Camara.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport