Na hlavný obsah

Halové MS v atletike: Škvarková a Forsterová sa napokon predstavia v semifinále na 60 m cez prekážky

Mužská štafeta na 4x400 zabehla nový národný rekord.

Halové MS v atletike: Škvarková a Forsterová sa napokon predstavia v semifinále na 60 m cez prekážky
Na snímke Dánka Mette Graversgaard, a Slovenka Viktoria Forsterová. Foto: TASR/AP

Obe slovenské reprezentantky napokon budú štartovať v semifinále na 60 m prek. na halových MS v Glasgowe. Stanislava Škvarková obsadila pôvodne výkonom 8,11 s prvú priečku pod čiarou postupu, no po zranení súperky sa medzi 24 najlepších dostala rovnako ako Viktória Forsterová, ktorá dosiahla o stotinu lepší čas. Semifinále je v Glasgowe na programe po 20.40 hod SEČ, finále o 22.00 hod.

Forsterová zaostala v treťom rozbehu iba o dve tisíciny na štvrtom mieste za treťou priečkou a priamym postupom. Napokon ju to však nemrzelo, keďže do finále prekĺzla z poslednej postupovej šiestej pozície časom.

„Totálne bláznovstvo. Neverím, že som prežila ten stres. Čakala som do poslednej chvíle a stáli pri mne asi všetci svätí,“ tešila sa v rozhovore pre atletika.sk Forsterová.

Pozrite si rozbeh, v ktorom sa predstavila Slovenka Viktória Forsterová:

Škvarková v 6. rozbehu skončila na 5. mieste. Za priamym postupom zaostala o šesť stotín. „Sezónne maximum 8,11 sa počíta. Možno by som potrebovala ešte pár pretekov, aby som sa do toho dostala a priblížila sa osobnému rekordu,“ povedala Škvarková, keď ešte netušila, že dostane ďalšiu príležitosť večer.

Pozrite si výkon, ktorý v rozbehu predviedla Slovenka Stanislava Škvarková:

Štafeta s národným rekordom

Slovenská štafeta 4×400 v zložení Šimon Bujna, Patrik Dömötör, Miroslav Marček a Mário Hanic zabehla nový národný rekord 3:09,21 min. Na postup do finále to však nestačilo, Slováci obsadili v prvom rozbehu poslednú štvrtú priečku.

Na snímke slovenská štafeta v zložení Mário Hanic, Miroslav Marček, Šimon Bujna a Patrik Dömötör. Foto: Facebook/Slovenský atletický zväz

Predchádzajúce maximum z minuloročných halových ME v Belehrade zlepšili o 58 stotín sekundy. Do pretekov nastúpilo napokon osem štafiet, Česi nedobehli a Slovákom patrilo konečné 7. miesto.

Medzi finálovú šestku sa najhorším časom prebojovali Keňania, ich africký rekord 3:06,96 bol Slovákom výrazne vzdialený.

„Som veľmi rad, že sme zabehli národný rekord a skončili sme siedmi. Všetci však vieme, že sme mali ešte na lepší výkon. Dúfal som v čas pod 3:09 min. Nevyšlo to teraz, no verím, že ak sa dostaneme na ďalší šampionát, už sa nám to podarí,“ zhodnotil vystúpenie Slovákov nováčik na vrcholnom podujatí Hanic.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport