Na hlavný obsah

Streľba v severnom Nemecku: Muž zabil štyroch ľudí, vrátane jedného dieťaťa

Muž sa odovzdal úradom.

Streľba v severnom Nemecku: Muž zabil štyroch ľudí, vrátane jedného dieťaťa
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Strelec, ktorým bol podľa médií pravdepodobne vojak bundeswehru, zabil v obciach Scheessel a Bothel na severozápade Nemecka štyroch ľudí, vrátane jedného dieťaťa. Podozrivý sa vzdal úradom, informovali v piatok (1. 3.) prokuratúra v dolnosaskom Verdene a miestna polícia v spoločnom vyhlásení.

Streľba sa odohrala v okrese Rotenburg v spolkovej krajine Dolné Sasko. Medzi obeťami streľby, ktoré našli v piatok ráno, je aj dieťa, potvrdila polícia v Rotenburgu a prokuratúra vo Verden. Miesta činu boli dve, vrátane rodinného domu v Scheessele.

Vyšetrujúce orgány uviedli, že útočník sa po čine v noci vzdal úradom a bol zadržaný. Vyšetrovatelia nevylučujú, že motív súvisí s rodinným prostredím. Na miestach činu zasahovalo veľké množstvo policajtov.

Podľa denníka Bild sa v rodinnom dome strieľalo okolo 3.30 h. Policajti pozemok uzavreli a v prilbách a so samopalmi dom zaistili a vnikli dovnútra. Na mieste boli štyria mŕtvi. Podľa hovorcu polície Heinera van der Werpa, ktorého list cituje, ide o „rodinnú históriu“.

Situácia bola ešte ráno veľmi napätá. Policajti so samopalmi boli okrem iného na stanici v Rotenburgu, okolie niektorých domov bolo uzavreté. Policajti podľa Bildu zasahovali aj v kasárňach v Rotenburgu.

Pred kasárňami vyšetrovatelia prehľadali zrejme auto podozrivého. Podľa Bildu mali podozrenie, že v ňom je munícia a výbušniny. Úrady nespresnili, či zbraň podozrivého pochádzala z majetku armády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet