Na hlavný obsah

V Banskej Štiavnici zasahovali hasiči aj policajti. Na vine bol muž, ktorý nechal polícii tri listy

Policajti v nahlásených miestach bombu nenašli.

V Banskej Štiavnici zasahovali hasiči aj policajti. Na vine bol muž, ktorý nechal polícii tri listy
Na miestach, kde páchateľ nahlásil bombu, zasahovali záchranné zložky. Foto: RTVS

V Banskej Štiavnici zasahovali policajti, hasiči aj pyrotechnici pre anonymnú hrozbu. Páchateľ písomne nahlásil bombu v tamojšej základnej škole aj v historickom centre mesta. Svoje vyhrážky aj bizarne zdôvodnil – prekáža mu vojna.

V Banskej Štiavnici boli od skorých ranných hodín v pohotovosti všetky záchranné zložky, ktoré reagovali na ohlásenú bombu. „Pred 23. hodinou niekto zasunul tri listy do dverí mestskej polície, že nastražil systém, že vybuchne bomba v základnej škole. Zároveň upozornil na to, že vybuchne aj na námestí,“ priblížila primátorka Banskej Štiavnice Nadežda Babiaková.

Prečo neznámy páchateľ nahlásil bombu v Banskej Štiavnici zisťoval v relácii Aktuálne :24 redaktor Lukáš Urbašík:

„Policajti uzavreli celé Námestie svätej Trojice a spolu s pyrotechnikmi prehľadávali všetky budovy v okolí. „Záchranné zložky robili od skorého rána všetko pre záchranu detí a prehľadávali aj širšie okolie. Pyrotechnické prehliadky nepotvrdili prítomnosť bomby ani iného nástražného a výbušného systému,“ informovala hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Mária Faltániová.

„Dron hasičského a záchranného zboru vykonával monitorovanie strechy, nakoľko výbušný systém bol nahlásený práve v týchto priestoroch,“ ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková.

Páchateľa zachytila bezpečnostná kamera. Jeho motívom bola podľa primátorky ruská agresia na Ukrajine, čo uviedol aj vo výhražných listoch. „Týmto, ak chce vyjadriť svoj nesúhlas, takto určite ani nič nevyrieši. Vyjadriť nesúhlas sa dá aj inak, ani my nesúhlasíme s tou vojnou, aby zomierali nevinní ľudia, ale takto sa to určite nevyrieši,“ reagovala Nadežda Babiaková.

„Vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy a na objasnení prípadu polícia intenzívne pracuje,“ uviedla Mária Faltániová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny