Na hlavný obsah

Japonskom otriaslo zemetrasenie: Hrozí nebezpečenstvo?

Jeho ohnisko ležalo v hĺbke 40 kilometrov.

Japonskom otriaslo zemetrasenie: Hrozí nebezpečenstvo?
Ilustračná snímka - zemetrasenie. Foto: twitter/Reuters

Japonskom vo štvrtok (4. 4.) otriaslo zemetrasenie so silou 6,0 stupňa. Epicentrum bolo pri pobreží prefektúry Fukušima na severovýchode krajiny. S odvolaním sa na meteorologické úrady o tom informovala agentúra Kjódó. Varovanie pred vlnou cunami úrady nevydali.

Zemetrasenie udrelo o 12:16 miestneho času (5:16 SELČ), pričom jeho ohnisko ležalo v hĺbke 40 kilometrov. Americká geologická služba (USGS) uviedla, že sa nachádzalo v Tichom oceáne zhruba 80 kilometrov východne od mesta Minamisoma, ktoré leží niekoľko desiatok kilometrov severne od jadrovej elektrárne Fukušima.

Japonské úrady v zariadení, ktoré v roku 2011 poničilo masívne zemetrasenie a následná vlna cunami, po najnovších otrasoch nezaznamenali žiadne abnormálne merania. Škody ani obete hlásili, japonské dráhy v zasiahnutej oblasti pozastavili prevádzku rýchlovlakov.

Zemetrasenie, ktoré podľa agentúry AFP cítili aj v Tokiu, nastalo deň po ničivom zemetrasení pri Taiwane. So silou vyše sedem stupňov išlo o najsilnejšie otrasy pri ostrove za posledných 25 rokov, ktoré si vyžiadali deväť mŕtvych, viac ako tisíc zranených a spôsobili rozsiahle škody.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet