Na hlavný obsah

Voľby 2024

Oficiálne výsledky Eurovolieb 2024 na Slovensku

Eurovoľby

Handlová sa spamätáva z atentátu na premiéra R. Fica

Jednoznačne tento násilný čin odsudzujú.

Handlová sa spamätáva z atentátu na premiéra R. Fica
Miesto, kde v Handlovej došlo k streľbe, opáskovali vyšetrovatelia. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Handlová sa spamätáva z atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Hoci sa život obyvateľov vrátil do bežných koľají, na túto udalosť nezabudnú. Jednoznačne tento násilný čin odsudzujú. K tragédii došlo po výjazdovom rokovaní vlády, na ktorom štátni predstavitelia prisľúbili pomoc regiónu po skončení ťažby uhlia, a premiér sa chcel s ľuďmi pozdraviť.

„Je naozaj ťažké sa z tejto strašnej udalosti spamätať v mene mojom, v mene mesta Handlová, v mene obyvateľov mesta Handlová. Je nám to naozaj nesmierne ľúto a prajeme pánovi premiérovi čo najviac síl, energie a zdravia,“ uviedla primátorka Handlovej Silvia Grúberová.

Novinárky z miestnej televízie boli očitými svedkyňami streľby. Ich zábery obleteli celý svet. „Vtedy som si neuvedomila, že je to nebezpečné, a až keď som prišla do kancelárie a som si stiahla obraz, som zistila, že to mám celé nakrútené,“ ozrejmila kameramanka RTV Prievidza Ivana Čukanová.

Situácii v Handlovej deň po atentáte na premiéra R. Fica sa v relácii Aktuálne :24 venovali redaktorky Marína Opálková a Miriam Dobrotová:

„Všetko sa zomlelo veľmi rýchlo. Zábery majú menej ako 40 sekúnd. Premiér pristúpil k ľuďom, išiel si s nimi podať ruku, padlo päť výstrelov. My sme si v prvom momente neuvedomili, že čo sa vlastne deje. Mysleli sme si, že nejaký tínedžer tam hodil petardu,“ prezradila redaktorka regionálnej TV Dana Reindlová.

Udalosť pokrývajú aj zahraničné štáby

Tragédiu v meste dnes pripomínajú aj novinárske štáby, a to nielen slovenské, ale aj zahraničné. Napríklad z Česka, Holandska, Švédska, ale videli sme aj reportérov z Japonska.

„Veľa miest, veľa vstupov, málo spánku. Ale pre mňa osobne ako regionálneho novinára z Brna je to veľká príležitosť a obrovská skúsenosť. Informovať o tak zásadnej téme, ktorá sa na Slovensku odohrala,“ priblížil redaktor Českej televízie Šimon Švub.

V obci Veľké Dvorany sa s Róbertom Ficom poznajú takmer všetci. Premiér odtiaľ pochádza a dodnes tam žije jeho mama. „Hrozné, ešte stále sa človek chveje, keď na to pomyslí. Osobne premiéra poznám, vyrastal tu v našej obci. Je to neuveriteľná vec, stále jej nechce človek veriť, že sa niečo také mohlo stať v dnešnej dobe,“ povedal starosta obce Tibor Zachar.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko