Na hlavný obsah

Bývalý kotlebovec Király dostal 23 rokov väzenia za vraždu

Trest mu vymeral ŠTS.

Bývalý kotlebovec Király dostal 23 rokov väzenia za vraždu
Na snímke Jozef Király. Foto: TASR

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku uznal v utorok (20. 10.) obžalovaného Jozefa Királyho za vinného z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 23 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Vražda sa odohrala minulý rok v obci Šuňava v okrese Poprad. Proces sa začal v tejto veci koncom júla, keď obžalovaný síce priznal vinu, že sa skutku dopustil, odmietol však, že by išlo o vraždu pripravovanú. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na neho obžalobu 14. mája tohto roka. Király bol v čase skutku členom politickej strany Kotlebovci – ĽSNS.

Jozef Király je vinný za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy. FOTO: TASRFoto: TASR
Foto: TASR

Obžalovaný mal zavraždiť poškodeného Romana A. nožom piatimi ranami do oblasti hrudníka. Jeho telo mal priviezť domov a za pomoci manželky ho odstrániť. Účasťou na úkladnej vražde si podľa obžaloby chcel Jozef Király manželku k sebe pripútať a zabrániť ukončeniu ich manželstva, keďže ona mala v úmysle rozviesť sa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko