Na hlavný obsah

Indický klub sa mení na slovenskú baštu. Zlákal trénerov z Dunajskej Stredy

Dohromady budú v Chennaiyin FC štyria Slováci.

Indický klub sa mení na slovenskú baštu. Zlákal trénerov z Dunajskej Stredy
Tréneri Csaba Gábriš a Martin Raška. Foto: dac1904.sk

Realizačný tím priebežného lídra futbalovej Fortuna ligy 2020/2021 opúšťajú dvaja členovia. Z klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda odchádzajú tréner brankárov Martin Raška a kondičný kouč Csaba Gábriš. Obaja prijali ponuku na pôsobenie v exotickej Indii v klube Chennaiyin FC, informuje web klubu. Jeho koučom je niekdajší kormidelník DAC Csaba László. V novom pôsobisku sa Gábriš s Raškom stretnú so slovenským útočníkom Jakubom Sylvestrom, tridsaťjedenročný banskobystrický rodák podpísal s klubom zmluvu na jeden rok. Nová sezóna v Indii sa začne v druhej polovici novembra 2020.

Martin Raška pred príchodom do Dunajskej Stredy pôsobil v Michalovciach – najprv ako brankár a potom ako kouč brankárov. Csaba Gábriš pracoval pre DAC už v rokoch 2016 – 2018, neskôr sledoval kroky spomenutého Csabu Lászlóa do Škótska a Rumunska.

„Odchod dvojice členov nášho realizačného tímu vo mne vyvoláva zmiešané pocity. Martin pôsobil u nás od roku 2017, kým pre Csabu to bolo druhé obdobie v klube, keď predtým pracoval aj v štábe Marca Rossiho. Obaja boli špecialistami, na ktorých mohol klub stavať. Samozrejme, nemohol som ignorovať ich žiadosti o odchod, keďže dostali lukratívnu ponuku zo zahraničia. Popri svojich povinnostiach pri prvoligovom mužstve dospelých zohrali obaja dôležitú úlohu aj pri napĺňaní poslania našej akadémie, ktorej práca bola od objavenia sa koronavírusu výrazne obmedzená. Prajem im veľa šťastia v ich ďalšej kariére. Obaja vedia, že naše dvere zostanú pre nich vždy otvorené,“ uviedol športový riaditeľ DAC Jan Van Daele.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport