Na hlavný obsah

Do očkovania sa zapojila aj Nemocnica sv. Michala, prvý očkovaný chce ísť príkladom

Očkovanie je podľa neho najefektívnejšou zbraňou proti vírusu.

Do očkovania sa zapojila aj Nemocnica sv. Michala, prvý očkovaný chce ísť príkladom
Na snímke minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) počas očkovania proti COVID-19. Foto: facebook Roman Mikulec - minister vnútra SR

Univerzitná nemocnica – Nemocnica sv. Michala, ktorá patrí pod Ministerstvo vnútra (MV) SR, začala v utorok (5. 1.) očkovať proti ochoreniu COVID-19. Prvým zaočkovaným v tejto nemocnici sa stal minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Svojím príkladom chce motivovať aj ostatných, aby sa zapojili do účinného boja s vírusom. O svojom očkovaní minister informoval na facebooku.

„Som nesmierne rád, že môžeme využiť doteraz najefektívnejšiu zbraň proti vírusu, ktorý nás už takmer rok drží v šachu. Rád by som svojím príkladom pomohol rozptýliť pochybnosti u tých, ktorí očkovanie ešte stále zvažujú,“ uviedol minister.

Nemocnica najprv zaočkuje svoj zdravotnícky personál. „Nasledovať budú tí, ktorí sú naďalej pripravení byť v prvej línii – príslušníci Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru, príslušníci záchranných zložiek MV SR a kritickej infraštruktúry,“ uviedol ďalej Mikulec na sociálnej sieti.

Denne by malo v nemocnici absolvovať dostať vakcínu 200 až 250 ľudí, na tento účel vyčlenili 14 zdravotníkov. Minister dodal, že nemocnica má aktuálne k dispozícii 3 900 kusov vakcíny. „Ďalšia bude dodávaná v týždenných intervaloch a očkovanie bude prebiehať podľa požiadaviek počas celého roka,“ doplnil minister.

„Sme jedna z prvých nemocníc na Slovensku, ktorá dokázala rýchlo zareagovať na požiadavku Ministerstva zdravotníctva SR a je pripravená spustiť očkovanie v prvej línii,“ zdôraznil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva nemocnice Branislav Delej.

Rezortná nemocnica v Košiciach prevezme podľa vakcínu vo štvrtok (7. 1.) a s očkovaním začne nasledujúci deň. Denne zdravotníci zaočkujú 100 až 120 osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko