Na hlavný obsah

Haváriu vetroňa v Martine neprežil približne 60-ročný muž. Lietadlo po páde narazilo do trafostanice a vznietilo sa

Záchranné zložky nedokázali pilotovi pomôcť.

Haváriu vetroňa v Martine neprežil približne 60-ročný muž. Lietadlo po páde narazilo do trafostanice a vznietilo sa
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

V Martinskej mestskej časti Košúty sa v noci zrútilo bezmotorové lietadlo. Po páde narazilo do trafostanice s vysokým napätím. Havária sa skončila tragicky.

Bezmotorové lietadlo sa zrútilo a narazilo do trafostanice následkom toho sa vznietilo. Na miesto boli okamžite privolané všetky záchranné zložky, pilotovi však už nepomohli.

,,Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej Republiky vyslalo k nehode vetroňa ambulancie rýchlej lekárskej pomoci a rýchlej zdravotnej pomoci. Záchranári žiaľ mohli už len konštatovať úmrtie u približne 60-ročného muža,“ uviedla hovorkyňa OS záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Domáci započuli silný výbuch okolo 19.00 h. večer. Okrem záchranných zložiek boli na miesto privolaní aj pracovníci leteckého a námorného vyšetrovacieho úradu.

Havárii vetroňa v Martine sa v Správach :24 venoval Martin Do:

,,Po páde sa malo lietadlo vznietiť. Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia dovolí,“ povedala hovorkyňa KR PZ v Žiline Gabriela Kremeňová.

Stroj sa zrútil neďaleko sídliska Košúty do chatovej oblasti. Náraz lietadla do transformovne s vysokým napätím spôsobil výpadky elektriny.

,,Dodávku elektriny sme už obnovili pomocou zásobovania z inej transformovne. Táto zostane dočasne mimo prevádzky až kým nevymeníme všetky poškodené komponenty,“ informoval špecialista externej komunikácie Stredoslovenskej distribučnej a.s. Marek Gejdoš.

Informácie o tom prečo sa bezmotorové lietadlo zrútilo budú známe až po ukončení vyšetrovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny