Na hlavný obsah

Rooney definitívne ukončil hráčsku kariéru, bude trénerom na plný úväzok

Jeho cieľom bude záchrana tímu v druhej lige.

Rooney definitívne ukončil hráčsku kariéru, bude trénerom na plný úväzok
Na snímke dnes už bývalý hráč Derby Wayne Rooney (vľavo) a Bruno Fernandes z Manchester United (vpravo). Foto: TASR/AP

Anglický futbalový veterán Wayne Rooney končí s hráčskou kariérou. Tridsaťpäťročný niekdajší elitný zakončovateľ anglickej reprezentácie prijal ponuku svojho klubu Derby County byť hlavným koučom tímu, ktorý od novembra 2020 dočasne viedol po odchode Phillipa Cocuho.

„Napriek ďalším ponukám som cítil, že Derby County je pre mňa to správne miesto. Každému v klube môžem sľúbiť, že spolu s realizačným tímom sa budeme usilovať o zlepšenie v každej sfére, aby klub dosiahol svoj potenciál, ktorý v ňom vidím,“ uviedol Rooney. Jeho cieľom v sezóne 2020/2021 bude záchrana v druhej lige, tzv. The Championship, keďže klub sa aktuálne nachádza v zóne zostupu.

Wayne Rooney prišiel do klubu v januári 2020 po hráčskom pôsobení v USA v tíme DC United, predtým hrával v Anglicku za FC Everton a Manchester United. Vo farbách United nastrieľal rekordných 253 gólov a s „červenými diablami“ získal päť anglických titulov a aj prvenstvo v Lige majstrov či v Európskej lige. Najlepším strelcom sa nestal len v manchesterskom tíme, ale s 53 presnými zásahmi aj vo výbere Anglicka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport