Na hlavný obsah

Matovič kritizuje váhanie s covidovým automatom. Vláde nariadil rokovať, kým sa nedohodne

O jeho spustení nemá existovať uznesenie vlády.

Matovič kritizuje váhanie s  covidovým automatom. Vláde nariadil rokovať, kým sa nedohodne
Predseda vlády SR Igor Matovič počas tlačovej konferencie. Foto: SITA

Keďže vláda sa stále nemala striktne dohodnúť, že krajina od 8. februára prejde na ešte v decembri schválený covidový automat, premiér Igor Matovič požiadal podpredsedu vlády Eduarda Hegera (obaja OĽANO), aby v piatok (5. 2.) opätovne zvolal vládu.

Uviedol, že všetci ministri koaličných strán v decembri covidový automat podporili, no v čase, keď zažívalo Slovensko rekord v počte hospitalizovaných, začali sa ozývať hlasy, aby sa niektoré opatrenia z neho uvoľnili.

„Takýchto populistických hier som sa už prejedol, a preto som sa rozhodol, že tentokrát pri vytváraní dohody radšej prítomný nebudem. Aby dohoda vznikla čím skôr a hlavne, aby ľudia dohodu nevnímali ako moje rozhodnutie, ale spoločné rozhodnutie celej koalície,“ uviedol premiér na sociálnej sieti.

Dodal, že keď v stredu (3. 2.) odišiel na pracovnú cestu do Paríža, dohoda vraj bola uzavretá, ešte vo štvrtok večer však podľa jeho slov o tom neexistovalo uznesenie vlády.

„Požiadal som preto podpredsedu vlády Eda Hegera, aby zajtra ráno opätovne zvolal vládu s tým, že kým nebude prijaté rozhodnutie, zasadnutie vlády neskončí. Kým nebude prijaté rozhodnutie, zasadnutie vlády neskončí,“ dodal Matovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko