Na hlavný obsah

Sulík: Neviem garantovať všetky hlasy SaS za predĺženie núdzového stavu

Vládu ešte čaká rokovanie o ruskej vakcíne.

Sulík: Neviem garantovať všetky hlasy SaS za predĺženie núdzového stavu
Na snímke podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Vláda má okrem vakcíny Sputnik vo štvrtok (18. 2.) poobede preberať ďalšie predĺženie núdzového stavu. Ak ho schváli, bude potrebovať aj dodatočné potvrdenie v parlamente. „Informoval som pána premiéra, že neviem garantovať hlasy všetkých poslancov SaS,“ uviedol minister hospodárstva a šéf SaS Richard Sulík s tým, že nepozná presný počet poslancov, ktorí by za predĺženie nehlasovali, stranu totiž ešte čaká debata na poslaneckom klube. „Ak má vláda schváliť ďalšie predĺženie núdzového stavu, musí byť dobre odôvodnené a ak to bude, tak potom aj poslanci budú zaň hlasovať,“ dodal.

Na ekaranténe sa pracuje

Sulík potvrdil, že projekt ekarantény je rozpracovaný a v pondelok (22. 2.) o ňom bude informovať koaličnú radu. „Ak tam padne rozhodnutie, že áno, tak v stredu predložím vláde prvé uznesenie.“

Momentálne sa snažia zistiť realizovateľnosť tohto projektu. „Pointa ekarantény je, že všetci, ktorí budú pozitívne testovaní, sa do nej zapoja,“ dodal s tým, že by nemala platiť len pre ľudí prichádzajúcich zo zahraničia, ale pre každého, u koho by sa preukázala infekcia koronavírusom.

Podporiť chce každú funkčnú aplikáciu, ktorá pomôže v boji s pandémiou. „Tieto IT metódy vôbec nevyužívame a snažíme sa to potom kompenzovať nadmerným testovaním,“ dodal k aplikácii erúško, ktorú predstavila vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) a doplnil, že v prípade schvaľovania tejto aplikácie kabinetom určite nebudú chýbať hlasy ministrov za SaS.

Situáciu vo vládnej koalícii komentovať nechcel. Nemyslí si však, že by v tejto situácii bolo vhodnejšie mať úradnícku vládu. „Igor Matovič dostal jasný mandát, aby túto vládu viedol a ďalej sa k tomuto nechcem vyjadrovať,“ uzavrel Sulík.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko