Na hlavný obsah

Zaočkovali už viac ako 35 000 učiteľov

Minister Gröhling chce otvoriť diskusiu o ďalšej línii očkovania.

Zaočkovali už viac ako 35 000 učiteľov
Na snímke vpravo zdravotníčka očkuje učiteľku vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. Foto: TASR

Proti ochoreniu COVID-19 bolo na Slovensku zaočkovaných už 35 526 učiteľov. Informoval o tom v utorok (23. 2.) minister školstva Branislav Gröhling (SaS) s odvolaním na údaje Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

Podľa predbežných údajov bolo od soboty (13. 2.) zaočkovaných 26 060 učiteľov do 55 rokov a 9 469 učiteľov vo veku nad 56 rokov. Spolu teda prvú dávku vakcíny dostalo 35 529 pedagógov.

Šéf rezortu školstva v tejto súvislosti ďalej poznamenal, že naďalej bude pokračovať očkovanie v regionálnom školstve a postupne sa rozšíri aj o ďalšie skupiny ako odborní a nepedagogickí zamestnanci, zamestnanci ZUŠ, CVČ atď. „Vakcín nie je dostatok a preto nie je možné zaočkovať všetkých naraz a okamžite. Preto je určená postupnosť a po etapách sa očkujú ďalšie skupiny zamestnancov,“ uviedol minister na sociálnej sieti.

Otvoriť chce aj diskusiu o ďalšej línii očkovania, konkrétne o očkovaní zamestnancov vysokých škôl. Deklaroval, že aktuálne sa už niektorí študenti vybraných odborov ako všeobecné lekárstvo, ošetrovateľstvo, urgentná starostlivosť, pôrodná asistencia môžu vrátiť k prezenčnému vzdelávaniu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko